logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Miro Väänänen viihtyy Stadissa – ”Läppä lentää ja kaikki tulee toimeen toistensa kanssa”

play

Monipuolinen hyökkääjä pelaa toista kauttaan HIFK:ssa.

Joensuusta lähtöisin oleva Miro Väänänen on kasvanut pikavauhtia pesunkestäväksi Liigapelaajaksi.

Kiekkopoikien kasvatti otti jo nuorena ison roolin edustusjoukkueesta Joensuussa ja kiinnitti otteillaan huomiota myös yhteistyöseura HIFK:ssa.

Kaudella 2019-2020 Väänänen kävi kertaalleen Stadissa paikkaamassa lukuisten poissaolojen kanssa paininutta HIFK:ta. Helmikuussa 2020 ottelussa TPS:aa vastaan periksiantamattomuudellaan ja ennakkoluulottomuudellaan ihastuttanut nuori hyökkääjä pelasi itselleen Liigasopimuksen seuraavalle kaudelle.

Ensimmäinen tavoite saavutettu

Marraskuussa 23 vuotta täyttänyt Väänänen kirjoitti ennen kauden alkua jatkosopimuksen HIFK:n kanssa, mikä ulottuu vuoteen 2024.

– Täällä on mukava asua ja hyviä äijiä jengissä. Mikäs täällä ollessa.

Väänäsen kohdalla voidaan vielä puhua vasta aluillaan olevasta urasta seurassa, mutta nykyinen valmennus on jo toinen, minkä alaisuudessa joensuulainen saa työskennellä.

– Yksilöllistä treenaamista on paljon enemmän edelliseen verrattuna. Keskitytään kehittämään tiettyjä asioita ja ominaisuuksia jäällä ja sen ulkopuolella. Harjoitteleminen on monipuolistunut tällä kaudella.

Vahvalla murteella ja leveällä hymyllä varustettu keskushyökkääjä kertoo saavuttaneensa jo ensimmäisen tavoitteensa Liigataipaleellaan.

– Ensimmäinen tavoite oli vakiinnuttaa paikka pelaavassa kokoonpanossa ja se toteutui viime kauden aikana. Nyt tavoite on mennä koko ajan eteenpäin ja kasvattaa omaa vastuuta joukkueessa.

Viime kaudella nelosketjun sentterinä ihastuttanut fyysinen hyökkääjä on tällä kaudella nähty myös laitakaistalla. Ylivoima-aikaakin on tullut satunnaisesti. Nimenomaan monipuolisuuttaan Väänänen itsekin korostaa kysyttäessä pelaajaprofiilistaan.

– Olen luisteluvoimainen pelaaja. Tykkään myös pelata kiekolla. Olen monipuolinen sentteri, joka pystyy pelaamaan myös laidassa.

”Joukkueessa on tosi hyvä henki”

Ensimmäisellä Liigakaudellaan Väänänen viimeisteli 43 otteluun 13 tehopistettä (5+8) ja oli pudotuspeleissä iso osa jopa yllättävän tehokkaaksi muodostunutta nelosketjua (1+3).

Nykyisen kauden ylitettyä puolivälinsä, on Väänänen kerännyt 29 matsiin tehot 4+4=8. Mikä merkityksellisempää, joukkue taistelee tosissaan runkosarjan voitosta, eikä se ole sattumaa.

– Joukkueessa on tosi hyvä henki. Läppä lentää ja kaikki tulee toimeen toistensa kanssa.

Kopissa Väänänen istuu ruotsalaisen Sebastian Dykin sekä Micke Åstenin välissä. Kontrasti saattaa olla suurikin, riippuen onko kääntyneenä vasemmalle vai oikealle.

– Lontooksi tulee heitettyä vähän eri juttua, kuin suomeksi. ”Muulin” kanssa on aika levotonta läppää, mutta kyllä sitä jaksaa kuunnella.

Näytä kaikki uutiset