Nolla pistettä Hämptonista – HPK ratkaisi viimehetken osumalla

HPK-HIFK 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

HIFK matkusti perjantaina Hämeenlinnaan, missä se kohtasi jo toistamiseen tällä kaudella HPK:n. Stadilaiset nousivat päätöserässä jo rinnalle, mutta HPK:n viime hetken osumalla kolme pistettä jäi Hämptoniin.

Ottelun avauserä oli vierasjoukkueelle vaikea ja heti erän alkuun saatu jäähy ei varsinaisesti helpottanut rytmiin pääsemistä ja HPK sai osansa kiekottelusta. Myös toisen alivoiman HIFK kesti ja pelikieltonsa lusinut Johan Motin näytti arvonsa alivoimapelissä. HPK kuitenkin aloitti maalinteon ajassa 16:23. Rony Ahosen pitkä rännipurku päätyi Antti Pihlströmille, joka ampui kiekon pienestä kulmasta millintarkasti takayläkulmaan ohi Niilo Halosen. Vierasjoukkueelle merkattiin avauserään vain neljä laukausta.

Toisen erän alkua ei lainkaan helpottanut HPK:n toinen maali. Aleksi Mustonen lisäsi isäntien johtoa 2-0:aan vain 41 sekunnin pelin jälkeen. HIFK tuli kuitenkin maalin päähän, kun Kasper Kotkansalo pysäytti digitaalit aikaan 25:09. Ensimmäisen pitkän hyökkäysalueen myllytyksen päätteeksi Roni Hirvonen ja Otto Paajanen petasivat paikan Kotkansalolle, jonka tarkka rannelaukaus siniviivalta upposi ohi HPK-vahdin. Stadilaisille tarjoiltiin vielä kahteenkin otteeseen ylivoimaa toisen erän loppupuolella, mutta tuloksetta.

Kolmas erä oli rikkonainen ja pitkää kiekkoa viljeltiin puolin ja toisin. HIFK tuli kuitenkin tasoihin ajassa 45:36 kun Otso Rantakari lämäsi kiekon tolpan ja maalivahdin selän kautta verkon perukoille. Kyseessä oli Rantakarin kauden avausosuma. Syöttöpiste merkattiin kultakypärä-Melartille. Ottelu näytti jo loppuhetkillä menevän jatkoajalle, mutta mitä vielä. HPK:n Jere Jokinen runnoi itsensä väkisin HIFK-puolustuksen läpi ja laukoi kiekon verkkoon reilut puoli minuuttia ennen päätössummeria. HIFK haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta aika loppui tiimalasista.

Pelit jatkuvat heti huomenna lauantaina, kun Nordikselle saapuu vieraaksi tänään Lappeenrannassa SaiPan kaatanut TPS.