logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Q&A – Tobias Salmelainen: Haemme lähtökohtaisesti puolustajaa

HIFK tiedotti aiemmin tänään purkaneensa puolustaja Joonas Lyytisen sopimuksen. Elis Hede siirtyi Saksaan puolitoista viikkoa sitten. Tällä hetkellä seuralla on kasassa pelaajasopimukset 27 kenttäpelaajan kanssa. Mitä seuraavaksi tapahtuu, Tobias Salmelainen?

 

Tobias, HIFK on lähiviikkojen aikana on purkanut kahden pelaajan sopimukset, mitä tämä tarkoittaa jatkoa ajatellen?

– Aina kun pelaajia lähtee tietyistä rooleista, haluamme kartoittaa pelaajamarkkinoita. Tarpeen täytyy kohdata, emmekä halua pitää kiirettä tulevia hankintoja ajatellen. Mutta tällä hetkellä haemme lähtökohtaisesti puolustajaa.

Onko puhelin jo soinut? Onko yhteydenottoja odotettavissa paljonkin? 

– Pelaaja-agenteilla on aika hyvin tiedossa seurojen tämän hetken tarpeet, mutta varmasti ajankohtaisuus aktivoi heitäkin. Heidän tehtävänään on etsiä työpaikkoja pelaajille, mutta sen lisäksi täytyy saada seuran ja pelaajan tarpeet kohtaamaan.

Millaista puolustajaa seura hakee?

– Etsimme Lyytiselle korvaajaa. Joonas vietti meillä useamman kauden pelaten isossa roolissa. Mutta kuten sanoin, kiire meillä ei ole, vaan tutkimme tilannetta rauhassa. Haluamme kuitenkin olla sopivan pelaajan kohdalle osuessa valmiita ja kyvykkäitä reagoimaan.

Niin kutsuttu ”artistiraja” ylittynee marraskuun puolivälin aikoihin ja silloin puhutaan merkittävästä veroedusta niiden ulkomaalaispelaajien kohdalla, jotka viettävät Suomessa alle kuusi kuukautta – miten tämä vaikuttaa työhösi? 

– Kyllähän se vaikuttaa. Nettosopimuksen hyöty on merkittävä jos pelaaja viettää lyhyemmän pätkän Suomessa. Se asettaa koko Suomen markkinan parempaan asemaan ja lisää meidän kilpailukykyä.

Miltä pelaajamarkkinat vaikuttavat tällä hetkellä?

– Aika rauhallisilta. NHL:n harjoitusleireiltä pudonneet ovat pääsääntöisesti suunnanneet toistaiseksi Sveitsiin. Tarkkailemme toki tilannetta aktiivisesti.

Joukkueessa on tällä hetkellä vain suomalaisia ja ruotsalaisia pelaajia, onko se tietoinen valinta?

– Ei ole. Me haemme aina parasta pelaajaa kullekin pelipaikalle. Pitkään seuraa edustaneet Sebastian Dyk ja Johan Motin ovat meidän ”suomalaistuneet” ruotsalaiset. Kansalaisuus ei määritä hankintoja – tarve määrittää. Mutta toki yleisesti ottaen monelle Pohjois-Amerikkalaiselle pelaajalle pelin muutos voi olla iso ja sopeutuminen viedä aikaa.

Missä joukkue menee mielestäsi juuri tällä hetkellä? 

–  Alkukausi oli meille haastava tuloksen puolesta. Olimme kovassa painetilassa ja joukkue on käsitellyt sen hienosti. Pelimme paranee jatkuvasti ja haluamme raapia mahdollisimman paljon pisteitä.

Näytä kaikki uutiset