logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Reid Gardiner: Kauteni on ollut nousujohteinen

play

HIFK TV:n haastattelussa Stadiin saapunut Reid Gardiner.

HIFK tiedotti tänään loppukauden kestävästä lainasopimuksesta hyökkääjä Reid Gardinerin kanssa. 26-vuotias kanadalaishyökkääjä sai kuulla mahdollisuudesta eilisen HPK-pelin jälkeen ja päätti tarttua siihen.

– Asiat etenivät nopeasti ja viimeinen vuorokausi on ollut hektinen. Eilen pelattiin vieraissa ja tänään pakkasin kamat ja ajoin Helsinkiin. Vaikka päivä on ollut pitkä, nyt täällä koen tietynlaista helpotusta.

Maalitykki

Saskatchewanista Stadiin

Juniorivuotensa WHL:n Prince Albert Raidersissa viettänyt kanadalainen aloitti ammattilaisuransa kaudella 2016-2017 AHL:n Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa. Aika Pohjois-Amerikan ammattilaisliigoissa oli ylä – ja alamäkeä ja lopulta Gardiner päätti agenttinsa kanssa kääntää katseet kohti Eurooppaa.

– AHL:n nousee joka vuosi varattuja nuoria lupauksia ja on vaikea kilpailla peliajasta heidän kanssaan. Halusin saada myös uusia kokemuksia ja tutustua uusiin paikkoihin ja ihmisiin.

Tie vei miehen kahdeksi vuodeksi Saksaan ensin Dusseldorfiin ja myöhemmin Tölzer Löweniin. Löwenissä rightilta ampuva hyökkääjä iski 45 otteluun 74 tehopistettä ja matka jatkui täksi kaudeksi Suomeen ja Jyväskylään.

– Olin kuullut Liigasta hyvää ja täältä on tullut paljon huippupelaajia. Olin alussa yllättynyt siitä, kuinka kovaa joukkueet harjoittelevat. Alkukauteni oli hankala, mutta pidemmälle mentäessä olen saanut omaan peliini uusia juttuja ja ymmärrän sarjan lainalaisuuksia paremmin.

Katso Reid Gardinerin haastattelu kokonaisuudessaan yltä.

 

Näytä kaikki uutiset