Roni Hirvonen tuoreesta NHL-sopimuksestaan: Tämä on vasta yksi etappi

Roni Hirvonen solmi kaksi viikkoa sitten kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Toronto Maple Leafsin kanssa. Hirvonen on Maple Leafsin toisen kierroksen varaus vuoden 2020.

– NHL-sopimuksesta on haaveillut ihan pienestä pojasta asti ja nyt se kävi toteen. Toki tässä on vielä paljon töitä tehtävänä sen eteen, että paikka siellä jonain päivänä aukeaisi, mutta nyt on reilusti konkreettisia tavoitteita.

Varausvuotensa jälkeen Leafsin henkilökunta on pitänyt tiiviisti yhteyttä Hirvoseen ja tehnyt myös muutamia vierailuita Stadin Jäähalliin.

– Yhteydenpito on ollut jatkuvaa Maple Leafsin kanssa ja menen nyt kesällä viikoksi Torontoon. Ohjelmassa on treeniä tutustumista paikkoihin ja kaupunkiin. Sen jälkeen edessä on MM-leiri ja U20- kisat elokuussa. Onhan se toki vähän erikoista, että maailmanmestaruus ratkotaan loppukesästä. Toisaalta se on taas upea sauma saavuttaa jotakin.

Samoihin aikoihin legendaarinen kanadalaisseura kiinnitti myös kolme muuta Liigasta tuttua varaustaan: Topi Niemelän, Mikko Kokkosen ja Axel Rindellin.

– Kiva kun on entuudestaan tuttuja jätkiä samassa tilanteessa. Meillä on yhteistä historiaa nuorisomaajoukkueista ja odotan innolla. että pääsemme viettämään aikaa yhdessä jatkossakin.

Kausi alkaa poikkeuksellisesti Hirvosen ja muun nuoren pelaajan osalta elokuun 9. päivä alkavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Edmontonissa. Treenikausi jää normaalia lyhyemmäksi, mutta onko ”Rondo” ehtinyt ottaa yhtään irtiottoa jääkiekosta?

– Kauden päätteeksi huilasin muutaman viikon ja lomailin. Kyllä tähän kesäänkin mahtuu muutama iisimpi viikko. Toisaalta ei tässä lomareissuja enää kalenteriin laiteta. Juhannuksena pari päivää mökkiä ja siltä pohjalta.

Tuore NHL-sopimus takataskussa ja edessä U20-kisat isossa roolissa. Mitä tämä tarkoittaa HIFK:n kannalta?

– Pelaan ensi kauden ehdottomasti täällä. Se on jo sovittu.

 

 

Näytä kaikki uutiset