”Saimme kotiyleisöstä valtavasti voimaa” – HPK kaatui lähes täyden Nordiksen edessä!

HIFK-HPK 4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

HIFK käynnisti kautensa kotiottelulla lähes 8000 katsojan edessä HPK:ta vastaan. Vierasjoukkue tarjosi shokkihoitoa heti ottelun avauskympillä, mutta HIFK näytti luonnetta tulemalla rinnalle ja menemällä menojaan kolmannessa erässä.

Kotijoukkue sai otteluun hyvän startin ja onnistui luomaan maalipaikkoja jo heti ottelun avausminuuteilla. Avausmaalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue HPK. HIFK:n ylivoiman päätteeksi Matti Järvisen ovela syöttö vapautti jäähyaitiosta vapautuneen Michael Jolyn joka ampui kiekon maaliin. Tasoitusta saatiin odottaa vain reilu viisi minuuttia, kun Olli Palolan nopea laukaus ohitti HPK-vahti Daniel Lebedeffin.

Toinen erä oli tasainen ja tarkkaavainen. Pitkän vaihtomatkan turvin kumpikin joukkue vaihtoi kiekolla ja varsinkin kotijoukkue onnistui luomaan muutaman pitkän hyökkäysrumban hämeenlinnalaisten päässä. Lisäosumia ei kuitenkaan toinen erä tarjonnut.

Kolmannessa erässä alkoi tapahtua. Olli Palola iski illan toisen osumansa ajassa 43:55 Otto Paajasen ja Roni Hirvosen syötöistä. Maltti oli valttia kun Palola kiersi kiekollisena maalin edustalla maanneen Lebedeffin ja laittoi kiekon maaliin. Kotijoukkue sai ison boostin johtomaalista ja vain hetkeä myöhemmin Micke Åstenin kääntölaukaus vei stadilaiset jo kahden maalin johtoon. Sitten oli tarjolla ylivoimaa. HPK:n Eetu Liukas taklasi Otto Paajasta pelirangaistuksen arvoisesti ja edessä oli viisi minuuttia ylivoimaa. Julius Nättinen osui kertaalleen rimaan, mutta sen lähemmäksi ei HIFK päässyt. HPK:n Antti Pihlström puolestaan pääsi alivoimalla nokikkain loistavan illan pelanneen Niilo Halosen kanssa, mutta 24-vuotias kassari nollasi Pihlströmin yrityksen. Illan viimeisen osuman iski Otto Karvinen ajassa 52:17 Miro Väänäsen ja Kasper Kotkansalon syötöistä.

– Joukkuehenki välittyi tänään hienosti. Tämmöinen aloitus kaudelle, että otetaan voitto ja meidän mahtava kotiyleisö on hienosti mukana. Jätkät halusi pelata tänään arvojen mukaisesti ja kamppailla loppuun asti, sanoi päävalmentaja Ville Peltonen.

Summa summarum: 7875 katsojaa, mahtava meininki, Kasper Kotkansalo 0+3 ja Palolalle kaksi osumaa. Huominen tulee kuitenkin nopeasti, kun vastassa on hallitseva mestari Tappara.