Sarjakärki Lukko kaatui Nordiksella – ”Vahvaa tekemistä koko joukkueelta”

HIFK-Lukko 4-2 (1-1, 3-1, 0-0)

HIFK palasi maajoukkuetauolta tyylillä kukistamalla sarjakärki Lukon Nordiksella numeroin 4-2. Kotijoukkue oli kuskin paikalla ottelun kaksi ensimmäistä erää ja puolusti vahvasti viimeisen erän. Kuuden maalin ilta tarjosi varmasti Nordiksen 6402-päiselle yleisölle kaikkea, mitä hyvältä lätkämatsilta voi odottaa.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 11:48, kun Roni Hirvonen siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon Jesse Seppälän syötöstä.

Lukko tuli nopeasti rinnalle. Viime kaudella 26 pistettä Sparta Prahassa iskenyt tshekkipuolustaja Tomas Pavelka avasi maali- ja pistetilinsä Liigassa tasoihin ajassa 14.44. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasatilanteesta 1-1.

Toiseen erään HIFK sai salama-alun. Entinen Kollien kapteeni Einari Luhanka toimitti kiekon ranteella viivasta verkon perukoille liigauransa ensimmäisellä osumalla.

Julius Nättinen lisäsi HIFK:n johtoa jo kahteen maaliin ajassa 28:52. Sebastian Dykin millintarkka rystylätty löysi maalin eteen liukuneen Nättisen, joka tuikkasi kiekon ohi Artem Zagidulinin. Ja lisää oli tulossa. Illan avausmaalin värkännyt Seppälä-Hirvonen duo toimi jälleen ja Hirvosen upea laukaus vei HIFK:n kolmen maalin johtoon.

Kolmannessa erässä HIFK puolusti vahvasti. Alivoima toimi ja Roope Taponen oli maalillaan loistavassa iskussa. Kiekkoja blokkasi vuorotellen Micke Åsten ja Johan Motin. HIFK:n puolustus kesti ja lisäosumia ei enää nähty. Näin ollen kolme pinnaa jäi Stadiin.

Tilastot, maalikooste ja lehdistötilaisuus.

HIFK:n pelit jatkuvat lauantaina, kun se kohtaa vieraissa KooKoon.