Taposelle nollapeli – HIFK kaatoi Kärpät Nordiksen perjantai-illassa

HIFK kohtasi viikon toisessa ja viimeisessä pelissä kotonaan Kärpät. Etelän ja pohjoisen väliset taistelut ovat olleet vuosikausia kuumia ja vauhdikkaita, eikä tämän illan ottelu ei tehnyt poikkeusta, kun yli 7500 katsojaa juhli HIFK:n 2-0- voittoa Nordiksella.

Ottelun avauserä oli sanalla sanoen kiihkeä. Taklaukset ajettiin loppuun ja kotijoukkue sai pitkiä hyökkäysalueen rummutuksia ja useita laukauksin kohti Kärppien maalia. Maalihanat aukesivat ylivoimalla ajassa 15:29. Juha Jääskä ja Otso Rantakari petasivat paikan Eetu Koivistoiselle, joka tykitti ranteella upeasti kiekon Kärppä-maalin takaylänurkkaan. Lisämaaleja ei kuitenkaan avauserä tarjoillut. Erän lopussa HIFK-hyökkääjä Iiro Pakarinen työnnettiin oululaisvahti Joel Blomqvistin syliin ja nuori kärppätorjuja ei valitettavasti pystynyt enää ottelua jatkamaan.

Toiseen erään Kärppien maalille luisteli 20-vuotias Leevi Meriläinen. Toinen erä jatkui hyvin pitkälti siitä mihin ensimmäinen jäi. HIFK painosti ja Kärpät puolusti. Toisessa erässä ei kuitenkaan osumia nähty. Laukaukset merkattiin kahden erän jälkeen HIFK:lle lukemin 24-3.

Kolmannen erän alkuun HIFK:lle tarjoiltiin ylivoimaa, kun Tommi Kivistö sai kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä. Kuitenkin vain vajaata minuuttia myöhemmin Ilari Melart jäi kiinni samasta erheestä, tosin sillä erotuksella, että vierasjoukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus. Kärppien alkukauden komeetta, ruotsalaispuolustaja David Rundblad ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan loistovireistä Roope Taposta, joka nappasi ruotsalaispakin laukauksen räpyläänsä. Kiinnitys kolmeen pisteeseen otettiin lopulta ajassa 58:07, kun Olli Palola pelasi kiekon maalin kulmalle nousseelle Roni Hirvoselle, joka survoi kiekon väkevästi etukulmasta sisään. Kärpät haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta.

Erityismaininnat HIFK:n vahvalle peli-ilmeelle, taistelulle johtoasemassa ja hyökkäyspään pyörityksille. Sydän oli messissä, niin katsomossa kuin kentälläkin.

HIFK pelaa seuraavan pelinsä keskiviikkona, kun 125-vuotisjuhlaottelussa Nordikselle saapuu Ässät. Kotijoukkue pelaa ottelun avauserän erityispaidoilla ja lisäksi ohjelmassa on paljon muutakin seuran historian henkeen kuuluvaa.