Tappio Spengler Cupin avausottelusta: ”Hölmöilimme”

play

HIFK-Örebro 2-5 (2-2, 0-2, 0-1)

HIFK aloitti urakkansa Spengler Cupissa tiistaina. Huipputunnelmainen avausottelu SHL-seura Örebrota vastaan oli viihdyttävä kamppailu ja peli aaltoili päästä päähän.

Avauserään HIFK tuli vahvasti, mutta kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi Örebro. Kaksi ylivoimaa, kaksi maalia. Ja molemmissa syöttäjänä Robert Leino. Mutta HIFK tuli vielä tasoihin. Stadilaisten maalinteon aloitti alivoimalla Micke Åsten. Kiekko jalalla haltuun keskialueella ja seinäsyöttö Einari Luhangalle, kiekko takaisin Åstenille ja kämmeneltä yläkulmaan. Seuraavan maalin iski miesten pelien ensimmäisellään häkki päässä pelaava Kasper Halttunen. Kristian Vesalaisen kamppailuvoitto hyökkäyspäässä ja syöttö Juha Jääskälle, jonka laukauksen irtokiekon rouhi sisään Halttunen.

Myös toisessa erässä HIFK oli hallitsevampi osapuoli, mutta Örebro käytti tehokkaasti vähäiset maalipaikkana ja osui kahdesti. Jälkimmäisen vielä alivoimalla. Laukaisutilasto näytti kahden erän jälkeen HIFK:lle 26-16, mutta vain maalit lasketaan.

Kolmannessa erässä HIFK ei saanut kunnon kirivaihdetta päälle, vaikka ylivoimaakin oli tarjolla pariinkin otteeseen. Tänään ylivoima ei ottanut toimiakseen ja Örebron maalivahti Jonas Arntzen oli kovassa iskussa maalillaan. Örebro iski vielä illan viimeisen osuman tyhjään maaliin reilu minuutti ennen loppua.

HIFK:n osalta turnaus jatkuu huomenna Ambri Piottaa vastaan. Ottelu alkaa kello 16:10 Suomen aikaa ja on katsottavissa CMorelta. Katso HIFK:n parhaana palkitun Micke Åstenin haastattelu ohesta. Matsin highlightit voit katsoa tästä.