Tappioputki poikki – HIFK kaatoi SaiPan jatkoajalla

HIFK-SaiPa 2-1 ja. (0 - 0, 0 - 0, 1 - 1, 1 - 0)

HIFK ja SaiPa kohtasivat Nordiksen lauantai-illassa. Kaksi vähiten maaleja kuluvalle kaudella tehnyttä joukkuetta pelasi tarkkaa peliä tänäänkin, eikä maalipaikoilla hirveästi juhlittu. Kolmas erä ja jatkoaika teki kuitenkin ottelusta todellisen lauantai-illan trillerin.

HIFK lähti illan otteluun neljän pelin tappioputkessa. SaiPan tappioputki puolestaan oli venynyt jo kuuden ottelun mittaiseksi.

Avauserässä kumpikin joukkue pääsi kertaalleen ylivoimalle, ja laukaukset koko erän mitalla päätyivät lukemiin 8-8. HIFK:n avauserän ylivoimassa etenkin Aleksanteri Kaskimäen kaksi kiekollista oivallusta oli pöätyä odotettuun ylivoimamaaliin, mutta ei tänään.

Toisessa erässä Nordiksen lämpötila nousi. Noin niin kuin kaukalon puolella. Ensin Otto Paajanen pääsi läpiajoon, jonka SaiPa-vahti Westerholm torjui. Seuraavan hyökkäyksen päätteeksi maalineduskahakasta väkivaltaisuusrangaistukset saivat SaiPan Veikko Loimaranta ja Kristian Pospisil sekä HIFK:n Micke Åsten ja Niko Seppälä.

-Kiva, että on tunnetta kehissä ja tuomarit antavat pelata kovaa ja vähän painiakin. Tyytyväinen ei kuitenkaan voi olla, sillä hallin tulostaululla on edelleen kaksi munkkia, veisteli Åsten CMoren erätaukohaastattelussa kahden erän jälkeen.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina kolmannen erän jälkimmäiselle puoliskolle, kun Otso Rantakari niittasi kiekon siniviivalta suoraan syötöstä SaiPan maaliin. Erityishuomio maalissa maskia tehneille Teemu Tallbergille ja Micke Åstenille. Åstenin lisäksi syöttöpisteen Rantakarin maaliin sai Miro Väänänen. SaiPa tuli vielä kuitenkin tasoihin ilman maalivahtia. Toista peliään lappeenrantalaisten riveissä pelaava Antti Kalapudas toi SaiPan tasoihin vain minuuttia ennen loppua ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajan sankariksi nousi Kristian Vesalainen. Laitahyökkääjä tuli laidasta sisään hyökkäysalueelle ja ajoi röyhkeästi maalille upottaen kiekon SaiPa-vahdin längeistä sisään.

– Tiukkaa peliä. Ei lamaannuttu SaiPan tasoituksesta. Enemmän luotiin paikkojakin kuin aiemmissa otteluissa. Noin ne maalit tulee kun mennään maalille ja ollaan röyhkeitä, sanoi Vesalainen tuoreeltaan ottelun päätyttyä.