Tehokkuudessa parannettavaa – Yksi sarjapiste Kuopiosta

KalPa-HIFK 2–1 JA (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

HIFK pelasi viikon ensimmäisen matsinsa keskiviikkoiltana Kuopiossa. Vastassa oli kovavireinen kotijoukkue ja ennakkoon työntäyteinen ilta tiedossa.

Ja sitähän se oli.

Vauhti ja intensiteetti oli korkealla ottelun ensimmäisistä vaihdoista lähtien. Sarjassa ei taklauksia tilastoida, mutta pelkästään ensimmäiseen erään niittejä jaeltiin puolin ja toisin yhtään liioittelematta toistakymmentä.

Maaleja ottelussa saatiin odottaa pitkään. Kumpikin joukkue oli tilkinnyt puolustusalueensa eikä kaistat maalien edustoille olleet avoinna.

Illan avausosumasta vastasi kotijoukkue vasta kolmannen erän alussa. KalPan Kasper Simontaival suti irtokiekon sisään ajassa 43:58.

HIFK tuli tasoihin reilut viisi minuttia myöhemmin puolustaja Johan Motinin maalilla. Tehokkaimmalla Liigakaudellaan ruotsalainen on ampunut kolme osumaa, joten vasta kauden kolmannen ottelunsa pelannut rightin pakki on tehnyt tehokkaan paluun stadilaisten alakertaan.

Kuopiolaisilla oli kolmannen erän loppupuolella paikka tarrata kiinni kolmeen sarjapisteeseen, mutta toista peräkkäistä otteluaan HIFK:n maalia vartioinut Roope Taponen sanoi ”ei”.

60 minuuttia Niiralassa ei riittänyt joukkueiden paremmuuden ratkomiseksi ja lisäpisteestä lähdettiin taistelemaan jatkoajalle.

Kolmella kolmea vastaan ehdittiin pelata ainoastaan 56 sekuntia. HIFK:lle tuomittiin kampitusjäähy Teemu Tallbergin jarrutettua maalinedustalla.

KalPa ratkaisi ottelun ylivoimalla ja kuittasi lisäpisteen Kuopioon. HIFK:lle siis yksi sarjapiste kotiin tuomisiksi.

Ottelun tilastot löytyvät Liigan kotisivuilta. Lehdistötilaisuus löytyy alta.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 7. lokakuuta. Nordiksella nähdään kauden ensimmäinen Etelän ja Pohjoisen kohtaaminen, kun Kärpät saapuu Stadiin.

Ottelu alkaa klo 18:30. Perjantaisin Nordiksen etkot startataan klo 17:00. Etkoilla ruoka- ja juomatarjouksia ottelun alkuun saakka sekä asiantuntijoiden viimeisimmät uutiset ja tipsit illan matsiin.