Tehottomuus vaivasi Kisapuistossa – SaiPa vei sarjapisteet

SaiPa-HIFK 2–1 (0-1, 2-0, 0-0)

HIFK matkusti perjantaiksi Lappeenrantaan. Matsi SaiPan vieraana oli stadilaisten viikon ensimmäinen.

Ennen ottelun alkua jäällä vietettiin SaiPan sekä HIFK:n ikoneihin laskettavan Lalli Partisen muistotilaisuutta. Lapsikuoron säestämien seremonioiden jälkeen oli itse ottelun aika.

HIFK sai otteluun vastustajaansa vauhdikkaamman alun. Avausmaali nähtiin reilun viiden peliminuutin jälkeen, kun Iiro Pakarinen pääsi nautiskelemaan kauden ensimmäisestä maalistaan Julius Nättisen ja Eetu Koivistoisen esityöstä.

Vieraat olivat muutenkin avauserässä hienoisesti pelissä edellä. Laukaukset erään kirjattiin HIFK:n eduksi lukemin 25-9.

Erätaukosummerin jo soidessa Pakarinen ja SaiPan Seamus Donohue tiputtivat hanskat ja kahakasta tuomittiin molemmille suihkukomennukset.

Toisessa erässä lappeenrantalaiset saivat koneensa käyntiin ja SaiPa tasoitti ottelun ajassa 25:39.

Selkeästi ensimmäistä tasaisemmassa erässä nähtiin myös toinen osuma, sekin kotijoukkueen viimeistelemänä. Ville Vainikainen pääsi rokottamaan HIFK:n hukatessa kiekon omassa päädyssään.

Erän lopussa nähtiin useampikin nokkapokka, mutta hanskat pysyivät käsissä ja tuomioina oli pikkukakkosia.

Ottelun kolmas erä oli sanan mukaisesti kamppailua. Laidat ryskyivät ja miestä nousi seinälle ympäri kaukaloa. Maalipaikoille ei kuitenkaan kumpikaan joukkue hevillä päässyt.

HIFK sai vielä kiristettyä kiriruuviaan erän edetessä ja viimeisen erän laukaukset kirjattiin stadilaisille lukemin 22-6. Paras tilanne siunaantui, kun Olli Palola pääsi puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa kokeilemaan rangaistuslaukausta. Maaliin kuitenkaan kiekkoa ei saatu ja sarjapisteet jäivät Lappeenrantaan. Loppulukemat Kisapuistossa 2–1.

Ottelun tilastot, koosteen ja koutsien lehdistötilaisuuden löydät Liigan kotisivuilta.

HIFK pelaa seuraavan kerran heti huomenna lauantaina, kun KooKoo vierailee Stadissa.

Lauantait Nordiksella ovat perhepelejä ja klo 17:00 alkavan ottelun yhteydessä löytyy tekemistä koko perheelle. Osta liput Ticketmasterista!