HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

Toinen himavoitto tällä viikolla – TPS kaatui Nordiksella

HIFK-TPS 2–1 (0-0, 1-1, 1-0)

HIFK lähti lauantaina hakemaan viikon toista voittoaan. Vastus Nordiksella oli äärimmäisen kova, kun viiden pelin voittoputkessa Stadiin matkannut TPS kolkutteli jo ennen illan Liigakierrosta sarjan kärkipaikkaa.

Ottelun ensimmäinen erä antoi osviittaa, mitä illalta oli odotettavissa. Kentällä mentiin kovaa ja laidoissa ryskyi.

Vauhdista huolimatta erän ainoa tilastointi oli HIFK-hyökkääjä Otto Karvisen kahden minuutin kampitusjäähy.

Toisessa erässä alkoi sitten tapahtumaan myös maalien muodossa.

Ottelun avausosumasta vastasi vierasjoukkue, kun TPS:n Jonne Tammela oli päässyt hiipimään HIFK-pakkien selän taakse. Tammela viimeisteli läpiajosta ajassa 35:43.

Himajengi ei takaiskusta halvaantunut vaan jatkoi hyvää otettaan hyökkäysalueella.

Pari minuuttia turkulaisten maalista, stadilaisten 18-vuotias puolustaja Otto Salin viimeisteli Liigauransa ensimmäisen byyrin. Viivalaukaus painui TPS-maalin yli, kimposi päätypleksistä takaisin maalille ja Palloseuran maalivahti Lassi Lehtisen takalistosta verkkoon.

Tasoitusmaaliin kakkossyöttö merkittiin 17-vuotiaalle Kasper Halttuselle, jolle piste oli niin ikään ensimmäinen miesten tasolla.

Kolmanteen erään HIFK sai parhaan mahdollisen alun. Sarjan puolustajien eliittiin kuuluva Ilari Melart antoi namupassin maalin edustalle nousseelle Sebastian Dykille, joka runnoi oman laukauksensa irtopalat verkkoon. HIFK johti ensimmäistä kertaa ottelua, kun kolmatta erää oli pelattu ainoastaan 48 sekuntia.

Loppumatsin himajengi pelasi kypsästi johtoasemaansa suojellen ja Roope Taponen HIFK:n maalilla ei suostunut enää toistamiseen ottelussa antautumaan. Stadilaisille 2–1-voitto ja toinen kotivoitto tällä viikolla.

Ottelun tilastot, koosteen ja koutsien lehdistötilaisuuden löydät Liigan kotisivuilta.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon keskiviikkona Kuopiossa KalPan vieraana.

Seuraava kotimatsi on perjantaina 7.10. HIFK-Kärpät. Osta liput Ticketmasterista!