Tour de Bönde päättyi maalin tappioon – ”Kundit voi olla päät pystyssä”

Pelicans-HIFK 1–0 (0-0, 1-0, 0-0)

HIFK matkusti päättämään syksyn Tour de Bönden lauantaina Lahteen. Vastassa oli huippuvireinen Pelicans ja tavoitteena päättää vieraskaukaloiden tappiokierre.

Alkuseremonioiden aikana Isku Areenan ilmatilaan tuutattu savu loi tunnelmaa matsin alkuun kovaäänisen lahtelaisyleisön säestäessä. Myös jäällä intensiteetti oli korkealla ja vauhtia sekä vaarallisia tilanteita nähtiin molemmissa päissä.

Ensimmäisen erän paras maalipaikka siunaantui Pelicansin Otto Kivenmäelle, joka pääsi pujottelemaan HIFK-pakkien välistä nokikkain maalivahti Roope Taposen kanssa. Tulikuuma ”Tapsa” väläytti jalkanopeuttaan ja nollasi Kivenmäen matalan laukauksen.

Illan ensimmäinen maali nähtiin toisen erän alkupuolella. Osuma oli kuin toisinto eilisen JYP-matsista. Vastustajan hyökkääjä polki läpiajoon, HIFK:n puolustus joutui rikkomaan ja Pelicansin Kivenmäki viimeisteli illan avausmaalin rankkarista.

Toiseen erään kumpikin joukkue pääsi myös kertaalleen virittelemään ylivoimapelaamistaan, mutta tuloksetta. Kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Viimeiseen parikymppiseen vierasjoukkue sai rakenneltua kelvollista kiriä. Erän laukaukset kirjattiin HIFK:lle 24-4, mikä maalailee kuvaa missä päässä kenttää paine viipyili. Karhunosa kudeista jäi kuitenkin Pelicans-blokkeihin tai paukkui plekseihin, ja loput kotijoukkueen maalivahdin varusteisiin.

Tour de Bönde päättyi Pelicansin 1–0-voittoon, eikä HIFK saanut puristettua vierasrundin aikana kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Rundin kolmeen matsiin stadilaiset tekivät yhden maalin ja saivat yhden sarjapisteen.

Tourin onnistuminen tuli puolustuspelissä. HIFK päästi kolmessa ottelussa viisi maalia, joista kaksi rankkareista ja yksi tyhjään nuottaan. Puolustuksen takana Roope Taponen päästi ottelua kohti 1,33 maalia selkänsä taakse. Torjuntaprosentti kolmessa matsissa oli 90,9.

Ottelun tilastot löytyvät Liigan kotisivuilta.

Lehdistötilaisuudessa HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen avaa muun muassa maalinteon tehottomuutta, mutta näkee paljon hyvääkin joukkueen kasvussa.

Ensi viikolla joukkue palaa himaan. Siinä missä böndellä on ollut tahmeaa, on Nordiksella tullut tulosta. Kuudesta kotiottelustaan HIFK on tällä kaudella voittanut viisi. Ensi viikon ensimmäinen himamatsi skulataan keskiviikkona KalPaa vastaan.