Tyly esitys Turussa – Halonen pisti luukut kiinni

TPS-HIFK 0–3 (0-0, 0-1, 0-2)

HIFK:n viikonlopun tupla käynnistyi perjantaina Turusta. Joukkueiden kauden toisessa keskinäisessä stadilaiset olivat tylyjä vieraita.

Ottelun ensimmäinen erä noudatti jo kovin tutuksi käynyttä kaavaa HIFK:n otteluissa. Stadilaiset olivat hienokseltaan niskan päällä, mutta maaleja ei kummassakaan päässä nähty. Erän laukaukset maalia kohti kirjattiin 12-5 vierasjoukkueen eduksi.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. HIFK:n korkea karvaus oli myrkkyä turkulaisille ja vieraat pitivät paineen pääosin TPS-päädyssä.

Edellisissä kahdessa matsissa maalin tuottanut ylivoima onnistui myös Turun perjantai-illassa. HIFK:n ottelun kolmas ylivoima rokotti nopean hyökkäyksen päätteeksi. Otto Paajanen käynnisti tilanteen keskialueella, syötti laitakaistalla viilettäneelle Sebastian Dykille ja Paajanen itse jatkoi Dykin lauksen rippeet verkkoon ja joukkueensa 1-0-johtoon ajassa 28:39.

TPS sai otetta erän loppupuolella oman ylivoimansa turvin. Niilo Halonen stadilaisten maalilla oli erinomaisessa vireessä ja piti huolen, että HIFK pääsi lähtemään kolmanteen erään johtoasemassa.

Kolmatta erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia, kun HIFK-puolustaja Einari Luhanka lähetti mainiolla syötöllä Eetu Koivistoisen puolittaiseen läpiajoon. ”Koippa” ampui kiekon kylmästi TPS-vahdin haarovälistä verkkoon ja stadilaiset johtivat 2-0. Syöttöpiste oli Luhankan Liigauran ensimmäinen tehopiste.

HIFK:n ote ei herpaantunut Turun illassa ja Halosen loistava vire kesti 60 minuuttia. Koivistoinen viimeisteli loppulukemat 0–3 tyhjään TPS-nuottaan ja stadilaiset korjasivat kolme sarjapistettä tylyllä esityksellä.

Halonen merkkautti matsiin 23 torjuntaa ja kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Työt jatkuvat nopeasti, sillä HIFK matkustaa vielä Poriin, missä se kohtaa lauantaina Ässät.

Ottelun tilastot löytyvät Liigan kotisivuilta. Koutsien lehdistötilaisuus ja ottelukooste alta.

Kuvat: Teemu Saarinen