Ville Peltonen: Suoritustasomme ailahteli liikaa

play

Ville Peltonen HIFK TV:n haastattelussa.

Loppusaldo kaudelle: Runkosarjan viides sija ja puolivälierätappio seiskapelissä TPS:aa vastaan.

– Kova on pettymys. Kannattajille ja meille kaikille. Minäkin tiedän vastuuni ja tuska on kova. Uskon kuitenkin, että yhteisistä kokemuksista löydämme vielä voimaa ja pääsemme entistä parempiin tuloksiin jatkossa.

Joukkueen yhteinen matka alkoi toukokuussa 2021, jolloin Peltonen valmennustiimeineen otti ohjat kauden 2021-2022 joukkueesta. Kauteen valmistavat ottelut ja kivenkova CHL-alkulohko alusti joukkuetta tulevaan liigakauteen.

– Yhteinen kesä jäi todella lyhyeksi, mutta se oli sitäkin tärkeämpi. Pelaajat tekivät kesällä töitä laadukkaasti ja kehittyivätkin hyvin lyhyen treenijakson aikana. CHL valmisti meitä hienosti, vaikka menestys jäikin puuttumaan. Meillä oli alkukaudesta muutama poissaolo sentteriosastolla ja valitettavasti vielä saman aikaisesti.

Liigan runkosarja käynnistyi syyskuussa.

– Ensimmäiset kymmenen peliä runkosarjassa peli oli hyvinkin hienosti jengoillaan. Olimme kuitenkin tehottomia ja ylivoimapeli ei vielä siinä kohtaa toiminut. Se kuitenkin valmisti meidät ja opetti meille tietynlaista sitkeyttä. Lopulta tehokkuuskin parani. Hyvin tyypillisiä juttuja uudelle joukkueelle.

Runkosarjassa tuli niin voitto- kuin tappioputkiakin.

– Kauden edetessä saimme lisättyä vaistoilla pelaamista ja kaikki neljä viisikkoa löysivät roolinsa. Toteutimme meidän laadittua suunnitelmaa ja teimme asiat laadukkaasti. Ja sitten välillä tuntui kuin kaikki olisi meitä vastaan. Nämä kaksi ekaa koronataukoa ja lopulta tammikuun kolmannen viikon jälkeen meidän harjoittelu käytännössä olosuhteiden sanelemana puolittui.

Kokoonpanon repaileisuus toi omat haasteensa joukkueen suunnitelmaan.

– Halusimme pelata tempoa ja pitää kiekkoa hyökkäysalueella. Sillä pätkällä me vähän menetimme sitä yhteispeliä. Saimme vähän juonen päästä kiinni juuri ennen pudotuspelejä.

Pudotuspeleissä tie nousi pystyyn puolivälierissä TPS:aa vastaan.

– Emme saaneet pudotuspeleissä ihan sitä parasta potentiaalia irti. Ja näissä peleissä se tekee eron. Kyllä se kynnys oli silti otettavissa. Voidaan sanoa ja jossitella, mutta seitsemän pelin jälkeen parempi jatkaa. Ja tänä vuonna me lähdimme kesälomille.

Katso Villen haastattelu kokonaisuudessaan yltä. 

 

Näytä kaikki uutiset