HIFK:lle täysi pistepotti – HPK kaatui Nordiksella

HIFK-HPK 2-1 (1 - 0, 1 - 1, 0 - 0)

HIFK aloitti kolmen ottelun viikkonsa keskiviikkona kotikaukalossa HPK:ta vastaan. Edessä on tiukka loppuviikko, joka osaltaan antaa suuntaa parin viikon päästä alkaville pudotuspeleille. Matsi oli rikkonainen, mutta HIFK puolusti hyvin ja maalille palannut Roope Taponen oli huippuiskussa. Ei se kaunista ollut, mutta se tärkein, eli kolme pinnaa saavutettiin, sanoi Ville Peltonen matsin päätyttyä.

-Avauserä oli kotijoukkueen osalta rikkonainen kun se joutui kahdesti peräkkäin erän loppupuolella. Tasaviisikoin mentiin hyvin tasatahtiin, mutta maalinteon aloitti HIFK. Kolme syöttöpistettä viikonloppuna Kollien paidassa tarjoillut Aleksanteri Kaskimäki teki röyhkeän nousun laidasta maalille ja nosti kiekon rystyltä maaliin ajassa 9:49. Syöttäjiksi merkattiin Leevi Teissala ja Otto Paajanen. Erän erikoisin tapahtuma nähtiin viimeisen vitosen aikana, kun HIFK-vahti Roope Taposen terä irtosi torjuntatilanteessa. Kotijoukkue vaihtoi maalivahtia ja Niilo Haloselle merkattiin yksi torjunta ennen seuraavaa katkoa, jolloin Taponen vaihdettiin takaisin byyriin.

Toisessa erässä vauhti vähän tippui ja joukkueet pyrki hyödyntämään pitkää vaihtomatkaa saamalla pidempiä hyökkäysalueen pyörityksiä. HPK tuli tasoihin ajassa 25:19, kun Johan Motin luuti epäonnisesti irtokiekon omaan maaliin. Maalintekijäksi merkattiin Antti Pihlström. Kristian Vesalainen vei kuitenkin kotijoukkueen uudelleen johtoon kymmenen minuuttia myöhemmin. Esityön osumaan tekivät Juha Jääskä ja Christian Kåsastul. Norjalaispuolustaja oli toisessa erässä monessa mukana ja hiillosti alituisesti HPK:n kultakypärä Michael Jolya taklauksilla ja suun soitollaan. Lisää maaleja ei kuitenkaan toisessa erässä enää nähty.

Kolmannessa erässä asetelma oli selvä. HIFK puolusti johtoaan ja HPK haki tasoitusta kovalla temmolla. HIFK:lle vihellettiin kolme kaksiminuuttista jotka osaltaan mahdollistivat maalipaikkoja hämeenlinnalaisille. Mutta Roope Taponen oli loistavassa torjuntavireessä ja kenttäpelaajat blokkasivat kiekkoja tuon tuosta. Näin HPK:n tasoitusmaali jäi haaveeksi ja kolme pinnaa jäi Stadiin.

Lehdistötilaisuus, maalikooste ja tilastot

Perjantaina ja lauantaina HIFK kohtaa Kärpät – ja näissä peleissä panosta riittää, sillä kumpikin joukkue pelaa suorasta pudotuspelipaikasta. Perjantain ottelu tullaan myymään loppuun, joten toimi nopeasti mikäli haluat katsomoon!