HIFK voitti Itävallan turnauksen – finaalissa kaatui Red Bull München

HIFK-Red Bull München 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)

HIFK kohtasi sunnuntai-iltana Itävallan Zell am Seessa järjestetyn Red Bull Invitational-turnauksen finaalissa Red Bull Münchenin. Siinä missä eilen olosuhteet olivat kaukalon tasallakin haastavat, tänään kymmenkunta astetta laskenut ulkolämpötila piti jään kunnossa ja sumun poissa. Kovan intensiteetin finaaliottelu oli tiukkaa vääntöä, mutta HIFK:n erikoistilannepeli toimi ja se käytti maalipaikkansa tehokkaasti.

München aloitti ottelun vahvasti ja oli ensiminuuttien aikana edellä helsinkiläisiä, mutta tänään HIFK:n maalilla startannut Niko Hovinen otti heti alkuun pari tärkeää torjuntaa. Kolmikko Vesalainen-Koivistoinen-Jääskä oli tänään loistavalla pelipäällä ja sai käännettyä avauserässä momentumia vastustajan päätyyn. HIFK-debytantti Leo Komarov sen sijaan tarjoili kovan taklauksen München-puolustajaan heti ensimmäisessä vaihdossa. HIFK joutui avauserässä pariinkin otteseen alivoimalle, mutta selvitti ne. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

Toisessa erässä HIFK pelasi mallikkaasti. Avauskympin aikana Leevi Teissala kieputteli hyökkäyspäässä Chris DeSousaa, mutta ei saanut kiekkoa maaliin asti. Myös Julius Nättisellä oli kelpo paikka, mutta kiekko pysähtyi tolppaan. Saksalaisseura aloitti kuitenkin maalinteon ajassa 27.46. Hyökkäysalueen riisto ja kaksi vapauttavaa syöttöä, eikä maalin edessä ollut Sten Fischer erehtynyt. Juha Jääskä toi kuitenkin stadilaiset tasoihin heti seuraavassa vaihdossa. Eetu Koivistoinen syötti Luke Martinille, joka ampui kiekon maalille. Kiekko otti kimmokkeen veskarin patjoista ja ”Jäky” oli ensimmäisenä irtokiekossa ja löi lukemat 1-1:een. HIFK:n osui vielä uudelleen toisessa erässä. Aivan ylivoiman viime sekunneilla Kristian Vesalainen sai kiekon aloituspisteen kaarelle, leikkasi keskelle ja ampui kiekon upeasti ranteella takayläkulmaan. Näin ollen kolmanteen erään lähdettiin stadilaisten johdossa.

Ottelun kolmas erä alkoi tasatahtia ja paikkoja oli puolin ja toisin. Micke Åsten hommasi erän puolivälissä jäähyn saksalaisjoukkueelle jahuippuviikonlopun pelannut Iiro Pakarinen kiitti. Jori Lehterän ja Luke Martinin upean esityön päätteeksi Pakarinen napautti kiekon suoraan syötöstä maalin takakulmaan. Hetkeä myöhemmin maalinteossa onnistui DeSousa. Vastahyökkäyksen päätteksi München tuli jälleen maalin päähän. Mutta Miro Väänänen kuittasi osuman jälleen heti seuraavassa vaihdossa. Petteri Lindbohm toimitti kiekon maalille ja Väänänen löi irtokiekon sisään. Lisää maaleja ei enää nähty, ja näin HIFK voitti ottelun lukemin 4-2. Ja samalla koko turnauksen!

Illan erikoinen: Toisen erän puolivälissä saksalaishyökkääjä taklasi Aron Kiviharjun rajusti päin päätuomaria. Tuomari jäi pelaajien ja laidan väliin. Hetken aikaa keräiltyään tuomari pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua uuden kypärän turvin. Ja hyvä niin. Huomenna voi toki vähän kolottaa.