6 pisteen ja 16 maalin viikonloppu – HIFK:lle täysi pistepotti Mikkelistä

Jukurit-HIFK 2-7 (1-3, 1-1, 0-3)

HIFK matkusti lauantaina Mikkeliin, missä se kohtasi Olli Jokisen Jukurit. Otteluun matkusti myös bussilasteittain HIFK:n kannattajia ja meno hallissa oli sen mukainen.

Ottelun avauserä alkoi vierasjoukkueen osalta todella mallikkaasti. Pitkiä hyökkäysalueen pyörityksiä ja rintamahyökkäyksiä nähtiin tuon tuosta ja HIFK loi puolenkymmentä maalipaikkaa avauserään. Maalihanat aukesivat Otto Paajasen toimesta ajassa 4.25. Leevi Teissalan biljardisyöttö kimpoili luistinten ja mailojen kautta Paajaselle, joka ei läpiajosta erehtynyt. Lisää oli luvassa kahta minuuttia myöhemmin. Kristian Vesalainen – Juha Jääskä-akseli toimi jälleen kerran ja jälkimmäisenä mainittu kiristeli verkkoja upealla laukauksella etuyläkulmaan ajassa 6.22. Jukurit onnistuivat kaventamaan ajassa 12.25, mutta Iiro Pakarisen upea soolomaali vei vierailijat jälleen kahden maalin johtoon. Pakarinen karvasi kiekon Jukurit-puolustajalta, ajoi röyhkeästi maalille ja ampui kiekon verkkoon. Näin pukusuojiin poistuttiin vierailijoiden 3-1-johdossa.

Toinen erä jatkui isäntien komennossa, vaikka erän alkuun Micke Åstenille vihellettiinkin kaksiminuuttinen kyynärpäätaklauksesta. Alivoima kesti ja sitten kiekko oli jälleen Jukurien maalissa. Tällä kertaa asialla oli Christian Kåsastul. Norjalaispuolustaja sai syötön Eetu Koivistoiselta ja tälläsi kovan lämärin suoraan yläkulmaan. Kyseessä oli myös Koivistoisen 100:s syöttöpinna Liigassa. Kotijoukkue onnistui kuitenkin nousemaan jälleen kahden maalin päähän Michal Kovarcikin kavennusosumalla ajssa 12:02. HIFK:lla oli vielä erän loppupuolella paikkansa kasvattaa johtoaan, mutta lisää maaleja ei nähty.

Kolmannessa erässä HIFK nosti jälleen kytkintä ja Iiro Pakarinen viimeisteli illan toisen osumansa ajassa 43:10 Juha Jääskän esityöstä. Sitten alkoi Eetu Koivistoisen show: 400. liigaottelunsa pelannut Koivistoinen luuti ensin kiekon tyhjään maaliin ajassa 55:59. Kyseessä oli Koivistoisen sadas liigamaali. Ja lisää oli luvassa kolmea minuuttia myöhemmin, kun Nättinen ja Berglund alustivat Koivistoiselle illan toisen ja viikonlopun viidennen osuman. Loppulukemat siis tänään HIFK:lle 7-2.

– Hieno vieraspeli meiltä. Tämä on ollut meille vaikea paikka. Jukurit pääsi hommaan mukaan kakkoserässä, mutta pystyimme nostamaan tasoamme jälleen kolmannessa erässä. Nämä ovat hienoja pelejä. Joka toinen päivä pitää latautua täysillä että matka jatkuisi kuuden joukkoon, sanoi 2+1 tehopisteet tehnyt Iiro Pakarinen matsin päätyttyä.

Tilastot, maalit ja lehdistötilaisuus

HIFK:n kausi jatkuu jo tiistaina, kun Nordiksella hiihtolomapelissä vierailee Vaasan Sport. Luvassa on yleisöluistelua ja paljon muutakin aktiviteettia. Joten nähdään tiistaina.