Ei maaleja, ei pisteitä – TPS vierasvoittoon

HIFK-TPS 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Runkosarjan viimeinen viikonloppu käynnistyi HIFK:n osalta Nordiksella, jossa se kohtasi TPS:n. Stadilaisilla oli ottelussa hetkensä, mutta turkulaiset puolustivat kurinalaisesti ja muutamaa tolppaa lähemmäksi maalia ei päästy. Näin kolme pinnaa matkasi Aurajoen rannalle.

Avauserä oli tasavahvaa vääntöä, ja kummallekin joukkueelle merkattiin kymmenen laukausta. Maalinteon aloitti kuitenkin TPS. Ajassa 9:34 Viljami Marjala osui ylivoimalla ja vei vierailijat johtoon. Tilannetta edelsi pitkä ylivoimapyöritys ja maalinedustalta lähtenyt irtokiekko päätyi Marjalan lapaan. Kotijoukkue pääsi ylivoimalle kertaalleen avauserässä, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toisessa erässä HIFK sai nostettua liikettään avauserästä ja se saikin useamman pitkän pyörityksen hyökkäysalueella. Mutta TPS puolusti keskustaa hanakasti ja Lassi Lehtinen maalillaan hoiti loput. Erän loppupuolella nähtiin HIFK:n loistava maalipaikka, kun Eddie Larsson laukoi ja irtokiekko kimposi Lehtisen varusteista maalin edustalle. Mutta irtokiekko kilahti tolppaan ja kahden erän jälkeen tauolle lähdettiin edelleen TPS:n johtaessa 1-0.

Kolmannen erän alkupuolella Martin Johansson lisäsi vierailijoiden johtoa 2-0:aan Aarne Intosen syötöstä. HIFK haki kavennusta ja käytti aikalisän kolme minuuttia ennen loppua. Mutta kiekkoa ei saatu tänään verkkoon.

– TPS oli tuloksen verran tänään parempi. He puolustivat keskustan tiiviisti ja voittivat enemmän irtokiekkoja. Ei todellakaan sellainen tulos kuin tästä ottelusta halusimme, mutta tällä kertaa näin. Nyt käännämme katseet kohti huomista runkosarjan päättävää JYP-ottelua, sanoi Teemu Tallberg ottelun jälkeen.

Ottelun tilastot, maalikooste ja lehdistötilaisuus.