Harjoituskausi pakettiin voitolla HPK:sta – Juha Jääskä ratkaisijana

HPK-HIFK 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)

HIFK pelasi harjoituskauden viimeisen ottelunsa keskiviikkona Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. Vierasjoukkue sai otteluun salama-alun, mutta HPK ei myynyt nahkaansa halvalla. Juha Jääskä nousi illan sankariksi vain muutamaa minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä ja HIFK päätti näin ollen harjoituskautensa voittoon.

Avauserä alkoi ryminällä. Petteri Lindbohm vei HIFK:n 1-0-johtoon vain reilun minuutin pelin jälkeen. Ilari Melart ampui kiekon viivasta kohti maalia, jossa Juha Jääskä pääsi mailoineen väliin. Irtokiekko tippui maalin edustalle nousseelle Lindbohmille joka siirsi kiekon maaliin. HPK:n tasoitusosuma nähtiin kymmenen minuuttia myöhemmin. Kotijoukkue pääsi puolittaiseen ylivoimahyökkäykseen ja Teemu Rautiainen tasoitti lukemat maalin edustalta. Vierailijat nousivat kuitenkin vielä erän lopussa takaisin johtoasemaan Iiro Pakarisen ylivoimaosumalla. Siinä missä ensimmäinen ylivoimakuvio ei tulosta tuonut, loi HIFK hienon suoran hyökkäyksen HPK:n alivoimahyökkäyksen päätteeksi. Luke Martin pelasi kiekon Eetu Koivistoiselle, joka nosti kiekon jo osittain ohi HPK-vahdin, mutta Pakarinen löi vielä ilmasta kiekon varmuuden vuoksi sisään.

Toinen erä oli rikkonaisempi ja tarjoili runsaasti erikoistilanteita puolin ja toisin. HIFK ei päässyt Luke Martinin tolppalaukausta lähemmäs maalia ja erän ainoasta osumasta vastasi HPK:n Heikki Huttunen. Näin ottelun kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta.

Kolmas erä mentiin pitkälti tasatahtia. HIFK sai ylivoiman erän puolivälin jälkeen, mutta sen hämeenlinnalaisten alivoima selvitti. Pitkään näyttikin, että edessä on tänään jatkoaika. Mutta mitä vielä. Juha Jääskä ampui suoraan luistelusta kiekon upeasti takayläkulmaan kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä neljä minuuttia. Illan hienoimpaan osumaan esityön tekivät Tony Sund ja napakan pitkän syötön tarjonnut Luke Martin.

Näin on harjoituskausi paketissa. Liigakauden alkuun on enää reilu viikko! HIFK kohtaa ensi viikolla vieraissa Tapparan ja Lukon. Keskiviikkona 20.9. Nordiksella pelataan kauden kotiavaus.

Osta liput 

 

Näytä kaikki uutiset