HIFK kaatoi Kärpät loppuunmyydyllä Nordiksella – Taponen pelasi nollapelin

HIFK-Kärpät 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

HIFK ja Kärpät kohtaavat tänä viikonloppuna toisensa back-to-back-peleissä. Ensimmäinen osaottelu miteltiin perjantaina loppuunmyydyllä Nordiksella. Tunnepitoinen ilta piti sisällään ihan kaikkea ja jengi viihtyi. Roope Taponen nollasi Kärppien 25 laukausta ja kolme pinnaa jäi Stadiin.

Avauserän alku oli vierailijoilta vahva, eikä HIFK saanut avauskymppiin laukaustakaan Leevi Meriläisen maalia kohti, vaan peli pyöri petopaitojen puolustuspäässä. Vaarallisin tilanne nähtiin kiekon menetyksen seurauksena, kun Marko Anttila pääsi nokikkain Roope Taposen kanssa. ”Mörkö” syötti vierelle luistelleelle Otto Karviselle joka laukoi, mutta Taponen venyi huipputorjuntaan. Petopaidoissa avauserän pelannut HIFK onnistui kuitenkin maalinteossa. Otto Paajanen voitti hyökkäyspään aloituksen ja Otso Rantakari dumppasi kiekon maskin takaa maaliin. Vahvasta maalinedustapelistä propsit myös kippari Tallbergille.

Toisessa erässä puntit tasoittuivat, ja jopa kääntyivät. HIFK:n vahva ote pakotti Kärpät kolme kertaa alivoimalle ja ajassa 14:16 helähti. Iiro Pakarinen toi kiekon alueelle, veti upean kärkiharhautuksen ja ampui kiekon etukulmasta ohi Meriläisen. Erän lopussa HIFK:lla oli vielä muutama hyvä maalipaikka, mutta erän kymmenen laukausta ei lopulta johtanut lisäosumiin.

Kolmannessa erässä kamppailu jatkui. Tila oli vähissä ja maalipaikoilla ei mässäilty. HIFK:lle vihellettiin kolme alivoimaa, mutta alivoima kesti. Itse asiassa alivoima on tällä viikolla hoitanut kaikki 11 erikoistilannettaan. Kärpät haki lopussa tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta Taponen oli maalillaan maaginen. Ottelun päätössummerin jälkeen nähtiin vielä pientä painia keskialueella jonka seurauksena Micke Åsten ja Ilari Melart komennettiin suihkun puolelle. Sinne he olivat matkalla joka tapauksessa.

Ottelun tilastot, maalikooste ja lehdistötilaisuus

Joukkue matkustaa vielä tänään Ouluun. Kiekko tippuu jäähän lauantaina kello 17:00.