HIFK kaatoi Kerhon Hämeenlinnassa – Täysi pistepotti tältä viikolta

HPK - HIFK 1–2 (1-1, 0-0, 0-1)

Artikkelikuva: Teemu Hannula

HIFK pelasi perjantaina Hämeenlinnassa viikon toisen ja samalla viimeisen ottelunsa. Tunnollisesti puolustanut HPK piti pitkään vieraat poissa parhailta maalipaikoilta, kunnes tulikuuma Petteri Lindbohm onnistui ottelun loppuhetkillä ratkaisemaan täydet kolme sarjapistettä Stadiin.

Ottelu lähti käyntiin poikkeuksellisen verkkaisesti tämän kauden HIFK:lle. Kilpirinnat ovat kauden aiempiin kolmeen otteluun tulleet kovaa heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien, mutta illan isännät tukkivat tänään keskialueen ja siten HIFK:n nopeat hyökkäysyritykset. Vierasjoukkue oli Rinkelinmäellä hallitsevampi osapuoli ja HPK-vahti enemmän työllistetty.

Kotijoukkue aloitti kaikesta huolimatta maalinteon ottelussa. Ainoastaan kolmesti avauserään torjunut Roope Taponen yllätettiin ajassa 12:56. HPK:n Veikko Loimaranta pääsi laukomaan B-pisteiden viiksien väliin lipuneen irtokiekon turhan vapaasti ohi Taposen.

HIFK tuli tasoihin vielä ennen erätaukoa. Micke Åsten ajoi hyökkäyskulmasta väkisin Kerho-maalin edustalle ja löi kolmen vastustajan välistä kiekon maalin kattoon ajassa 16:38.

Toisessa erässä stadilaiset lisäsivät kaasua, mutta maaleja erään ei tehty. Torjunnat 40 peliminuutin jälkeen olivat: Taponen 5, Rajaniemi 16.

Kolmaskin erä ehti jo näyttää menevän kiikareilla, kunnes Teemu Tallberg löysi Petteri Lindbohmin HPK-viisikon keskeltä. Ajassa 54:35 ”Spede” laukoi kiekon varmasti reppuun ja venytti maaliputkensa kolmen ottelun mittaiseksi.

Roope Taposelle kirjattiin lopulta 15 torjuntaa ottelussa, joista vähintään kolmasosa tuli loistavilta maalintekosektoreilta.

Voiton myötä HIFK otti täydet kuusi sarjapistettä viikon otteluistaan.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon keskiviikkona, kun Nordiksella vierailee Mikkelin Jukurit. Osta liput matsiin Ticketmasterista!