HIFK nousi huimalla kirillä Lukon rinnalle ja raivasi tiensä välieriin

HIFK - Lukko 3-2 JA (0 - 0, 0 - 1, 2 - 1, 1 - 0)

HIFK ja Lukko kohtasivat kuudetta kertaa maanantai-iltana. Nordiksella pelattu ottelu oli vierasjoukkueen näpeissä 55 minuuttia, ja sitten tapahtui jotain. HIFK tuli kahden maalin takaa tasoihin ja jatkoajalla ohi. Seuraavana semifinaalit ja vastassa Tappara.

Avauserä oli jälleen vierasmerkkinen. Lukko sai avausvitoseen pari huippupaikkaa, mutta Roope Taponen otti isoja torjuntoja. HIFK:n puolustajat olivat vaikeuksissa avausten kanssa Lukon aktiivisen paineistamisen alla ja kiekonmenetyksiltä puolustusalueella ei vältytty. Kummallekin joukkueelle tarjolla oli myös ylivoima-aikaa, mutta maaleja ei nähty. Erän paras paikka tarjoutui Sebastian Dykille, mutta ruotsalaishyökkääjä ei saanut putattua kiekkoa verkkoon maalin edestä.

Toinen erä oli kotijoukkueelle äärimmäisen vaikea ja se ei juuri päässyt koko kaksikymppisen aikana testaamaan Lukko-vahti Zagidulinia. Josh Kestner Lukolta sen sijaan osui ajassa 34:07. Tämä oli erän ainoa maali.

Heti kolmannen erän alkuun Otto Somppi lisäsi vierailijoiden johtoa 2-0:aan ja pitkään näytti siltä, että Lehtimäki kurvaa lauantaina Kivikylän Areenan pihaan. Mutta mitä vielä. Ensin Ilari Melart huudatti Nordiksen yleisöä ilman maalivahtia ajassa 56:52 ja kahta minuuttia myöhemmin Eetu Koivistoinen ampui kotijoukkueen tasoihin. Edessä oli siis jatkoaika. Jatkoaika oli vahvasti kotijoukkueen hallussa, ja ratkaisuosuma nähtiin lopulta ajassa 67:33. Ehkä Otto Paajasen tai vaihtoehtoisesti Teemu Tallbergin lavasta. Tilannetta tarkasteltiin videolta, ja kun se lopulta tuomittiin maaliksi, repesi Nordis totaalisesti liitoksistaan.

Näin ollen HIFK voitto ottelusarjan 4-2-voitoin ja etenee semifinaaleihin, jossa vastassa on Tappara. Nokia Arenan varauskalenterin takia HIFK pelaa kaksi ensimmäistä peliä Nordiksella, perjantaina ja lauantaina. LIPUT SEMIFINAALEIHIN MYYDÄÄN NYT!