HIFK nousi päätöserässä tasoihin – Pelicans vahvempi jatkoajalla

HIFK-Pelicans 2-3 ja. (0 - 1, 0 - 1, 2 - 0, 0 - 1)

HIFK:n ja Pelicansin kauden neljäs kohtaaminen nähtiin Nordiksella tiistaina. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kaksi viikkoa sitten ja tuolloin HIFK oli vahvempi lukemin 5-4. Tällä kertaa Pelicans kunnostautui kahdessa ensimmäisessä erässä, ja vaikka HIFK nousikin kolmannessa erässä tasoihin, olivat lahtelaiset jatkoajalla tänään vahvempia.

Ottelun alku oli sekava eikä HIFK saanut ensimmäisen erän alkuun toivomaansa starttia. Kiekot pomppivat ja ajoituksien kanssa oltiin vähän hakusessa. Pelicans puolestaan sai otteluun terävän lähdön, kun se siirtyi 1-0-johtoon Aatu Jämsenin ohjauksella ajassa 5.48. Vierasjoukkueen maalin jälkeen HIFK joutui vielä alivoimalle, mutta sen tiivis punanelikko sai hoidettua. Erän loppuun kotijoukkue pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta tuloksetta. HIFK:n paras paikka siunautui 14. peliminuutin kohdalla Eetu Koivistoiselle. Leevi Teissalan hieno syöttö selän takaa tavoitti Koivistoisen lavan ja Nordiksen yleisö kohahti. Mutta niin vain Pelicansin tshekkivahti Patrik Bartosak ehti hanskoineen kiekon tielle ja avauserän lukemat pysyivät 1-0:ssa.

– Ei millään lailla hyvä erä meiltä. Meidän täytyy olla aktiivisempi osapuoli kaukalossa ja puolustaa paremmin, sanoi Iiro Pakarinen erätaukohaastattelussa.

Toinen erä oli kotijoukkueelle vielä hankalampi. HIFK oli jatkuvasti potkun verran takamatkalla sen seurauksena jäähyboksissa istuttiin kahteen otteeseen kampituksesta. Alivoimat kestettiin, mutta ajassa 26:58 Lars Bryggman lisäsi Pelicansin johdon 2-0:aan. HIFK:n peli oli sekavaa, ja vaarallisimmat tilanteet, kaksi tolppaa, tulivat pienen kulman laukauksista Juha Jääskän ja Eetu Koivistoisen lavoista.

Kolmannessa erässä HIFK alkoi saada otetta ja paransi otteita kauttaaltaan. Kavennusmaali 1-2:een nähtiinkin jo ajassa 41:06. Eetu Koivistoinen ampui kiekon ranteella maalia kohti pitkän vaihdon päätteeksi ja kiekko painui verkkoon. Syöttöpisteet merkattiin Otso Rantakarille ja Roni Hirvoselle. HIFK:n vahvemmat otteet jatkuivat maalin jälkeen ja joukkue pakotti lahtelaiset kaksi kertaa jäähyboksiin. Vaikka ylivoima pyörikin ihan nätisti, ei tasoitusmaalia vielä nähty. Sitä saatiin odotella aina aikaan 57:02, kun Ilari Melart pamautti lämärillä kiekon läpi Patrik Bartosakin ja sytytti Nordiksen 6500-päisen katsomon huutoon.

Kolmannen erän lopulla ison buuauskonsertin aiheutti vielä Otto Paajasen saama kiinnipitämisrangaistus. HIFK kuitenkin selvitti tämän alivoiman ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajan alkuun HIFK joutui uudestaan jäähylle ja tällä kertaa jäähyboksiin vaadittiin Otso Rantakaria. Pelicans käytti saumansa neljällä kolmea vastaan ja Teemu Eronen varmisti rannelaukauksellaan lisäpisteen Lahteen.

HIFK:n nousu ja siitä saatu piste jatkoi stadilaisten pisteputkea jo 13 ottelun mittaiseksi. Seuraava ottelu pelataan jo ylihuomenna Raumalla. Nordiksella pelataan jälleen lauantaina.