HIFK palaa Nordikselle keskiviikkona – vastassa JYP

Lue otteluennakko tästä!

Maajoukkuetauko on ohi ja HIFK palaa Nordikselle ryminällä. Edessä on kolmen ottelun viikko, joista kaksi pelataan kotikaukalossa. Ensimmäinen koitos odottaa keskiviikkona, kun vierailulle saapuu sarjan kovin ylivoimajoukkue JYP. Kotijoukkue lähtee otteluun sarjataulukon sijalta kolme. JYP puolestaan on otteluun lähdettäessä sijalla viisi. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen Jyväskylässä. Lokakuun lopun ottelussa JYP oli parempi lukemin 4-2.

HIFK lähti maajoukkuetauolle kahden ottelun voittoputkessa. Se ei päästänyt HPK:ta ja KooKoota vastaan maaliakaan, vaan Niko Hovinen pelasi maalillaan nollapelit. Kun noin kolmannes runkosarjasta on pelattu, HIFK:n paras pistemies on Kristian Vesalainen. 19 otteluun tehot 10+10 paukuttanut 24-vuotias hyökkääjä oli viime viikon maajoukkueen matkassa. Vesalaisen lisäksi pistetilaston kärkikolmikon täydentävät Jori Lehterä (1+17) ja Luke Martin (5+10).

Keskiviikon vastustajan kolmen kärki on ollut äärimmäisen kovassa liekissä. Koko Liigan pistepörssiä johtava Jerry Turkulainen on iskenyt 18 otteluun 26 tehopistettä (9+17). Puolustajien pistepörssiä johtaa Sami Niku, joka on tehoillut 18 ottelussa 25 pinnaa (9+16). HIFK:ssakin lainalla käynyt, viime kaudella Liigan maalipörssin voittanut Reid Gardiner on jatkanut kovaa pistetehtailua ja täydentää kolmikon tehopistein 6+16.

Koviin pistesaldoihin löytyy myös looginen selitys: JYPin ylivoima on ollut äärimmäisen tehokasta alkukaudesta. Joukkueen ylivoimaprosentti on 36,67%. Vastaavasti tilaston kakkosena olevan Vaasan Sportin lukema on 26,32%. HIFK on tilaston kuudentena lukemalla 24,49%.

Ja sitten se toinen seikka: HIFK puolestaan johtaa alivoimatilastoa lukemalla 88,46%. Stadilaiset ovat joutuneet alivoimalle 52 kertaa ja vain kuudella näistä vastustaja on onnistunut maalinteossa. Kahden miehen alivoimalla HIFK ei ole päästänyt maaliakaan. JYPin alivoimaprosentti on sarjan toiseksi heikoin, 69,64%.

Edessä on siis hieno ottelu kahden hyvän erikoistilannejoukkueen välillä. Tässä vielä muutamia yksilöitä seurattavaksi:

HIFK

Kristian Vesalainen: Kultakypärä päässään viilettävä Vesalainen on tehoillut ahkerasti ja itseluottamuskäyrä osoittaa ylöspäin. Suojaa kiekkoa, tekee maaleja ja luo maalipaikkoja vaihto toisensa jälkeen.

Luke Martin: Yhdysvaltalaispuolustaja on ollut tehokas ensimmäisellä kaudellaan Pohjois-Amerikan ulkopuolella. Laukaus lähtee siniviivalta nopeasti ja tarkasti. Se ei ole lämäri, eikä rannelaukaus, vaan jotain siltä väliltä. ”Miksi lämätä, jos sulla on tollainen laukaus” – sanoi Karri Kivi MTV Katsomon studiossa.

Joonas Rask: Sielupelaaja par excellence. Antaa vaihdosta toiseen kaikkensa. Riistää kiekkoja hyökkäyspäässä ja aiheuttaa harmaita hiuksia vastustajan puolustukselle. Tuulettaa maaleja antaumuksella.

JYP

Jerry Turkulainen: Liigan pörssikärki. 171-senttinen hyökkääjä on takonut vuodesta toiseen huimia pistemääriä JYPin hyökkäyksessä. Nyt käynnissä on kuitenkin kovempi tahti kuin kertaakaan aiemmin.

Juuso Puustinen: 2014 nevö foget. Viimeisen talviklassikon ratkaissut Puustinen kuuluu JYPin kapteenistoon. Rightin puolen laukaus lähtee kovaa ja tarkasti. Tällä kaudella Puustinen on kiristänyt maaliverkkoa seitsemän kertaa. Kokonaispisteitä on kasassa 12.

Tobias Winberg: 25-vuotias puolustajaon pelannut JYPissä 22:n minuutin keskiarvolla. Se on heti Sami Nikun jälkeen toiseksi eniten. HIFK:n kasvatin pistesarakekin näyttää hyvältä, 18 otteluun on syntynyt 4+4=18 tehopistettä. +/- -tilasto +7.

Lipunmyynti otteluun käy kiivaana, ja maanantaina niitä oli myyty jo yli 7000 kappaletta. Tervetuloa matsiin!

Näytä kaikki uutiset