HIFK:lle ensimmäinen kiinnitys – Lukko kaatui Raumalla

Lukko-HIFK 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

HIFK:n ja Lukon välinen neljännesfinaalisarja starttasi tänään Raumalla. Vierasjoukkue oli tehokas ja puolusti viime hetket todella tiiviisti. Roope Taponen pelasi huippuillan ja torjui 38 kertaa. Näin HIFK:lle ensimmäinen kiinnitys semifinaaleihin.

Lukko aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi pitkälti kenttätapahtumia avauskympin. HIFK sai kuitenkin ylivoiman ja aloitti maalinteon ajassa 11:25. Roni Hirvonen ampui kiekon maaliin Julius Nättisen ja Ilari Melartin esityöstä. Lukko tuli kuitenkin tasoihin vain minuuttia myöhemmin Antti Saarelan maalilla. HIFK sai vielä erän loppuun viiden minuutin ylivoiman, kun Lukon Samuli Piipponen vihellettiin suihkuun päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena. Taklauksen kohteena ollut Miro Väänänen pystyi jatkamaan ottelua. Pitkällä ylivoimalla maalia ei kuitenkaan tullut.

Toinen erä oli vierailijoilta tyly. Iiro Pakarinen vei HIFK:n 2-1-johtoon ajassa 23:30 ja minuuttia myöhemmin Roni Hirvonen ampui kiekon ranteella takayläkulmaan ja vei vierailijat kahden maalin johtoon. Toisessa erässä silmiinpistävää oli myös menestys aloitusympyrässä. Aloitusvoitot kirjattiin kahden erän jälkeen HIFK:lle lukemin 31-18.

Kolmannen erän alkuun Lukko nosti tempoa ja HIFK oli ajoittain vaikeuksissa, mikä osaltaan näkyi purkukiekkojen laadussa. Lukko sai vahvan startin seurauksena myös ylivoimaa, mutta HIFK:n alivoima Taposen johdolla kesti. Erän puolivälin jälkeen HIFK sai rangaistuslaukauksen, kun Josh Kestner rikkoi Miro Väänästä. Kristian Vesalaisen rankkari oli hyvä, mutta Lukko-veskari Zagidulin vei kuitenkin pidemmän korren ja torjui. Lukko haki lopussa tasoitusta vimmatusti, mutta kiri katkesi reilua minuuttia ennen loppua, kun Vesalainen tyylitteli kiekon tyhjään maaliin.

Näin on sarja polkaistu käyntiin. Se jatkuu jo maanantaina Nordiksella – tervetuloa Stadin Kevääseen.