HIFK:lle kolme pinnaa Vaasasta – Martin ja Åsten illan tehomiehinä

Sport-HIFK 1-4 (0 - 1, 0 - 3, 1 - 0)

HIFK ja Vaasan Sport kohtasivat keskiviikkona ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Vaasassa pelattu ottelu oli avauserän perusteella tasainen ja kamppailuiden täyteinen, mutta vierailijoiden vahva toinen erä ja Luke Martinin sekä Micke Åstenin tehopisteet toivat kolme pinnaa Stadiin loppulukemin 4-1. 2+1 tehopisteet iskenyt Martin nousi joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeen ja kantaa lauantaisessa HIFK-Ässät-ottelussa kultaista kypärää. Åsten puolestaan teki kaksi maalia, ja sivuaa jo nyt kolmella osumalla yhden kauden maaliennätystään, kun otteluita on jäljellä vielä 52. Åsten kellotti ottelussa hyökkääjistä viidenneksi eniten peliaikaa (15.29).

Joni Ikonen ja Jori Lehterä dominoivat aloitusympyrää. Ikosen aloitusprosentti 18 aloituksen jälkeen oli 77,8%. Lehterä puolestaan aloitti 16 kertaa prosentilla 75%. Roope Taposelle kertyi ottelussa 18 torjuntaa ja monta huipputorjuntaa. Alla niistä se näyttävin.

Illan erikoinen: HIFK ei pelannut ottelussa lainkaan ylivoimaa.

 

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina Nordiksella Porin Ässiä vastaan. Otteluun on myyty jo liki 6500 pääsylippua, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

HIFK-SPORT-OTTELUN PRESSITILAISUUS JA MAALIKOOSTE

Näytä kaikki uutiset