HIFK:lle rankkarivoitto trilleriottelussa

HIFK-Ilves 4-3 vl. (1 - 0, 0 - 2, 2 - 1, 0 - 0, 1 - 0)

Tammikuu ja vuosi 2023 käynnistyi kotiottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Stadilaiset pelaavat kaikkiaan 11 ottelua tammikuun aikana, joten pelitahti on kova. Joukkue saapui otteluun lyhyeltä Liiga-tauolta, sillä se vietti vuodenvaihdetta edeltävän viikon Spengler Cupissa Sveitsin Davosissa.

Vuosi lähti käyntiin äärimmäisen viihdyttävällä kamppailulla kahden perinneseuran välillä. Tunne välittyi kaukalosta katsomoon ja välillä läikkyi vähän ylikin.

Avauserään isännät saivat vahvan lähdön ja maalivalo syttyi palamaan jo seitsemän peliminuutin kohdalla. Eddie Larsson ja Eetu Koivistoinen pelasivat hyvän vetopaikan Julius Nättiselle, joka ei erehtynyt, vaan iski HIFK:n vuoden ensimmäisen osuman. Vierasjoukkue pääsi peliin mukaan väkevämmin avauserän loppupuolella, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toinen erä sitten tarjoilikin kaikkea. Jäähyjä jaettiin puolin ja toisin jatkuvasti, ja Ilveksen jäähyaitiossa oli parhaillaan viisikin pelaajaa. Myös Ilves-valmentaja Raimo Helminen sai suihkukomennuksen samassa rytäkässä.

”Katsoin siinä toisessa erässä, että ketäs hyökkääjiä laitetaan kentälle ja taisikin olla niin, että hyökkääjiä oli enemmän siellä toisella puolella kaukaloa (jäähyaitiossa).” Sanoi Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen ottelun lehdistötilaisuudessa.

Ilves oli isäntiä edellä ylivoimansa kanssa ja vierailijoiden kaksi osumaa toiseen erään iski Tommi Tikka ja kultakypärä Joona Ikonen.

Hetken aikaa näytti siltä, että kolmas erä jatkuu siitä mihin toisessa jäi. Otso Rantakari ja Petri Kontiola vihellettiin jäähylle vain 46 sekunnin pelin jälkeen. Mutta tämän jälkeen joukkueet pelasivat kurinalaisemmin, ainakin tovin. Illan antisankari, kolme kertaa itsekin jäähyllä istunut Roni Hirvonen tasoitti ottelun 2-2:een ajassa 10:48 Juha Jääskän oivaltavasta syötöstä maalin takaa ja sytytti yli 8000-päisen Nordiksen yleisön. Ensimmäinen skode ei vielä uponnut, mutta oma irtokiekko sytytti punalampun.

Ilves joutui alivoimalle kahdesti peräkkäin kolmannen erän puolivälin jälkeen, ja jälkimmäisellä HIFK onnistui. Julius Nättinen ja Victor Berglund pelasivat paikan aloituspisteen kaarella ollelle Otso Rantakarille, joka niittasi hirmukudin suoraan syötöstä takayläkulmaan.

Ilves tuli kuitenkin vielä tasoihin Santeri Virtasen osumalla ilman maalivahtia ajassa 58:35 ja edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla sydämentykytyksiä aiheutti Otto Paajassen saama koukkaamisjäähy. Jäähy itsessään oli fiksu ja esti varmahkon maalipaikan, mutta jatkoajan viimeiset kaksi minuuttia pelattiin vajaalla ja varsinkin kolmikko Lancaster-Kontiola-Haapala pyöritti peliä ärsyttävän mallikkaasti HIFK:n päädyssä. Kontiola ampuikin muutaman tiukan lämärin, mutta ”Konnan” ruuti oli märkää. Edessä oli voittolaukauskilpailu.

Ilveksen Lancaster osui heti ja HIFK:sta epäonnistuivat Roni Hirvonen ja Kristian Vesalainen. Läpi illan loisto-otteita maalillaan esittänyt Roope Taponen puolestaan nappasi kiinni Kontiolan rankkarin ja Julius Nättinen osui tasoittavalla. Siirryttiin pari kerrallaan- malliin ja Julius Nättinen osui toisen kerran peräkkäin. Taponen nollasi Matias Mäntykiven ja kaksi pinnaa jäi Stadiin!

Ottelun tilastot, maalikooste ja lehdistötilaisuus.

HIFK:n pelit jatkuvat jo lauantaina, kun Nordiksella vierailee KalPa.