HIFK:lle toinen kiinnitys – Pakarinen huudatti Nordista jatkoajalla

HIFK-Lukko 1-0 JA (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Ottelun avauserä oli kuin toisinto lauantain Rauman kamppailusta. Avauserä oli vahvasti Lukko-sävytteinen, mutta Roope Taponen ja tolppalaukaus pelasti HIFK:n nopealta takaiskuosumalta. Sitten HIFK sai ylivoiman, kun Josh Kestner vihellettiin jäähyaitioon koukkaamisesta. Ylivoima ei ottanut oikein tuulta alleen, mutta sen jälkeen pelin painopiste siirtyi raumalaisten puolustuspäätyyn. Kotijoukkue sai useamman pidemmän pyörityksen ja varsinkin lauantaina kaksi kertaa osunut Roni Hirvonen erottui muutenkin vahvasti pelanneesta hyökkäyksestä edukseen. Ristitolppaa lähemmäs ei kuitenkaan avauserässä päästy ja tauolle lähdettiin maalittomassa tasalukemassa.

Toinen erä tuo aina oman mausteensa peliin pitkän vaihtomatkan takia, eikä tämä maanantai-ilta tehnyt poikkeusta. HIFK loi useita pitkiä hyökkäyksiä ja pääsi vaihtamaan tuoreita miehiä jäälle vastustajan päässä pelatessaan. Maalipaikkojakin siunautui puolenkymmentä, mutta kiekko ei millään uponnut Lukko-maaliin. Erän viimeiset viisi minuuttia tahtipuikkoa heilutti Lukko. Erätaukosummerin soidessa Ilari Melart sai suihkukomennuksen ja HIFK:lla oli kolmannen erän alussa edessään viiden minuutin alivoima.

Ja sen HIFK kesti. Sinnikäs alivoimapeli, isot blokit, varmat purkukiekot ja Taponen maalillaan oli loistava. Kotijoukkue sai lisävirtaa alivoimasta ja sisuuntui erän edetessä. Mutta kolmannessakaan erässä ei päästy Roni Hirvosen ylärimalaukausta lähemmäs. Edessä oli siis jatkoaika normaalin erätauon jälkeen viidellä viittä vastaan.

Jatkoajalla Lukko oli vahva ja sitä ei edesauttanut HIFK:lle vihelletty kaksiminuuttinen. Mutta alivoima pelasi esimerkillisesti läpi illan ja ajassa 65:58 Iiro Pakarinen sytytti Nordiksen lopullisesti! Juha Jääskä petasi paikan ja Iiro ampui pomppukiekon verkkoon.

Tilastot, maalikooste ja lehdistötilaisuus

HIFK johtaa nyt sarjaa 2-0. Seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Raumalla. Nordiksella skulataan jälleen perjantaina.