logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

HIFK:n ja Pelicansin kauden neljäs kohtaaminen tiistaina Nordiksella

Lue otteluennakko tästä.

HIFK:n ja Pelicansin kauden neljäs kohtaaminen pelataan tiistaina. Kovat, kolmen ottelun viikot siis jatkuvat kotijoukkueen osalta. Lähtökohdat otteluun ovat kuitenkin hyvät, sillä HIFK on vuodenvaihteen jälkeen ollut koko Liigan kuumin joukkue niin kymmenen, kuin viidentoistakin ottelun kuntopuntarissa. Edellinen kohtaaminen Pelicansia vastaan pelattiin Lahdessa 14. tammikuuta. Tuolloin HIFK oli vahvempi lukemin 5-4.

Syyskauden loistavasti pelannut Pelicans on ollut alkuvuodesta vaikeuksissa ja yhdestätoista vuoden 2023 ottelusta Pelicans on voittanut neljä. Joukkue saapuu kuitenkin Helsinkiin lauantainen 3-1-kotivoitto JYPistä plakkarissaan.

Joukkueen kultakypärää kantaa tshekkisentteri Lukas Jasek joka on 45 otteluun merkkauttanut 15+18=33 tehopistettä. Kannoillaan Joni Ikonen (15+12=27) ja HIFK:stakin tuttu Iikka Kangasniemi (4+19=23).

Joukkueen maalivahtipeluutus on jakautunut melko tasaisesti Patrik Bartosakin ja Jasper Patrikaisen välillä. Tshekkimaalivahti Bartosak on pelannut 26 ottelua torjuntaprosentilla 91,51%, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,12 maalia ottelua kohden.

Kuten todettua, HIFK lähtee otteluun hyvässä draivissa. Tummia pilviä joukkueen ylle tuo muutama ikävä loukkaantuminen. Kultakypärää kantanut Julius Nättinen on sivussa tämän hetken arvion mukaan 3-4 viikkoa ja puolustaja Otto Salin vielä vähän pidempää. Lisäksi sairastuvalla toistaiseksi ovat vielä Micke Åsten, Kasper Kotkansalo, Miro Väänänen, Sebastian Dyk ja Joona Lehmus. Viikonloppuna Sport-pelin alla sairastuneen Victor Berglundin tiistain pelikunto on vielä arvoitus.

HIFK kaatoi lauantaina Sportin vieraskaukalossa lukemin 3-1. Roni Hirvonen osui kahteen otteeseen ylivoimalla ja siirtyi samalla kauden maalimäärällään uudelle kymmenelle. Stadilaisten tuorein vahvistus, kuusi ottelua pelannut Kevin Roy syötti Vaasassa kaksi osumaa. Joukkueen pisteputki on venynyt jo 12 ottelun mittaiseksi. Jatkuuko putki huomenna?

Seuraa heitä:

Juha Jääskä, HIFK: Tänään EHT:lle ensimmäistä kertaa valittu Juha Jääskä kantaa joukkueen kultakypärää. Koko ammattilaisuransa HIFK:ta edustanut Jääskä on jo rikkonut tässä vaiheessa yhden kauden piste-ennätyksensä tehoilemalla 43 otteluun 7=19=26. Repii, raastaa ja karvaa. Ja tekee siinä ohessa tehopisteen tai pari.

Iikka Kangasniemi, PelicansÄärimmäisen taitava ja juonikas kiekkotaituri. Tekee vaihdosta toiseen peliä edistäviä ratkaisuja kiekollisena ja on ehdottomasti seurattavan arvoinen pelaaja. Erityisen vaarallinen ylivoimalla.

Otso Rantakari, HIFK: Joukkueen tehotilaston ykkönen. Plussalla kahdeksan maalin verran. Joukkueen ahkerimpia laukojia. Tällä kaudella laukonut 147 kertaa ja tehnyt kuusi maalia. Jääaika ottelua kohden yli 20 minuuttia per ilta.

 

HIFK-Pelicans tiistaina kello 18:30 – liput tuttuun tapaan Ticketmasterista

Näytä kaikki uutiset