HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

HIFK:n kiri ei riittänyt – Tappara finaaleihin, HIFK pelaa pronssista

Tappara-HIFK 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Tapparan ja HIFK:n viides semifinaaliottelu pelattiin maanantaina Nokia Arenalla. Tappara pääsi kahden maalin johtoon ja HIFK sai kavennuksen, mutta se ei tänään riittänyt ja Tappara jatkaa finaaleihin.

Avauserä oli tasainen ja vierasjoukkue sai otteluun paremman lähdön kuin kahteen aiempaan Tampereen kohtaamiseen. Muutama lepopäivä oli tehnyt joukkueelle hyvää ja se oli päässyt nuolemaan kevään haavojaan. Se näkyi raikkaana liikkeenä kaukalossa, kamppailuvoittoina ja vahvana kiekollisena pelinä. Mutta palkintoa se ei avauserässä saanut. Maalinteon aloitti Tappara. Petteri Puhakka ohjasi kiekon hienosti mailanvarrellaan ilmasta ohi Roope Taposen ajassa 15:41. HIFK joutui vielä alivoimalle erän alkuun, ja kesti sen. Näin ollen pukukoppiin lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 1-0.

Mutta heti toisen erän alkuun Tappara osui vielä samaisen ylivoiman aikana. Waltteri Merelä löi irtokiekon maaliin. Ja pitkää mentiin sitten sitten kuten Tampereen peleissä tähänkin asti. Tappara puolusti keskustaa tiiviisti ja piti HIFK:n pois parhailta maalintekopaikoilta. Ja kun se paikan sai, torjui Christian Heljanko maalillaan eleettömästi. Mutta niin vain erän lopussa kavennusmaali syntyi. Micke Åsten sai kiekon maalin taakse, katsoi rauhassa ja toi kiekon etupuolelle, josta kimmotti kiekon Heljangon patjan kautta Aleksanteri Kaskimäelle, joka nosti kiekon läheltä yläkulmaan vain parikymmentä sekuntia ennen toisen erän loppua.

Heti kolmannen erän alkuun HIFK:lle oli tarjolla ylivoimaa, mutta se ei onnistunut. Tasaviisikoin mentiin rinta rinnan, mutta HIFK kesti myös yhden kahden miehen alivoiman. Viimeiseen asti tasoitusosumaa haettiin, mutta kun ei niin ei.

Kaikki jäi kaukaloon. Tappara jatkaa finaaleihin ja HIFK pelaa tänä keväänä pronssista. Nyt nuollaan hetki haavoja ja sitten katseet kohti pronssipeliä.