Hirvonen osui kahdesti – Täysi pistepotti Vaasasta

Sport-HIFK 1–3 (0-1, 0-0, 1-2)

HIFK pelasi lauantaina Vaasassa viikon viimeisen matsinsa. Liigakierroksen myöhäisin ottelu päättyi vierasjoukkueen kolmen sarjapisteen arvoiseen voittoon.

Stadilaiset saivat lentävän lähdön otteluun, kun heti ensimmäisen vaihdon päätteeksi joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Erikoistilanteessa ylivoiman yläkolmio Kevin Roy, Ilari Melart ja Roni Hirvonen kiekottelivat, ja lopulta Hirvosen lyöntilaukaus vei vieraat 1-0-johtoon. HIFK:n kauden 22. ylivoimamaali syntyi ajassa 1:45.

Stadilaisilla oli paikkoja lisätä johtoaan erässä, mutta Niko Hovinen Sportin maalilla torjui sekä Leevi Teissalan alustaman Otso Rantakarin laukauksen lähietäisyydeltä että Teemu Tallbergin luistinohjauksen Johan Motinin syöttöön.

Lukemista 0-1 jatkettiin toiseen erään.

Toinen 20-minuuttinen oli sekava ja katkonainen. Kummankin päädyn näennäisten pyöritysten lisäksi kiekko viipyili keskialueella olematta kummankaan joukkueen hallussa kovin pitkään.

Erän paras paikka siunaantui pirteää ottelua pelanneelle ja jo kertaalleen maalanneelle Hirvoselle, jonka rannelaukaus painui jo läpi Sport-vahdin kainalosta, mutta pysähtyi tolppaan.

Kahden erän jälkeen kiekkoa ei toistamiseen verkkoon saatu, ja Vaasan Sähkö Areenan taululla hehkui edelleen tiukasti lukemat 0-1.

Kolmanteen erään HIFK tuli jälleen kovaa ja reilun kolmen pelatun minuutin jälkeen työ ja maltti tuotti tulosta.

Juha Jääskä laittoi jalat liikkeelle ja polki yhdessä Iiro Pakarisen kanssa ylivoimahyökkäykseen. Jääskän lätty leijaili takatolpalle ajaneen Pakarisen lapaan ja ”Rudi” naulasi kauden kahdeksannen täysosumansa ajassa 43:35.

Erän puolivälin jälkeen HIFK pääsi virittelemään kahden miehen ylivoimaansa. Viidellä kolmea vastaan tulosta ei vielä tullut, mutta jälkimmäisen Sport-jäähyn aikana kolahti. Roni Hirvonen painoi lähes identtisen one-timer-maalin b-pisteen kaarelta ja stadilaiset johtivat lukemin 3-0, kun alle 10 minuuttia oli jäljellä.

Roope Taponen HIFK:n maalilla oli kiinni toisessa peräkkäisessä nollapelissään aina viimeiselle minuutille saakka. Sport onnistui kuin onnistuikin kahden miehen ylivoimalla kertaalleen ja loppulukemat Vaasassa 1–3. Taponen venyi kiekon tielle kaikkiaan 36 kertaa.

HIFK:n rupeama kohti kevättä jatkuu jo tiistaina, kun Pelicans vierailee Töölössä.

Ottelun tilastot löytyvät Liigan kotisivuilta.

Kuvat Vaasasta: Samppa Toivonen / APOLLO PHOTO