logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Juhlaottelun historiaa: Kiistelty viisisakarainen tähti

HIFK pelaa perjantaina 20.1. juhlaottelun erikoispaidoissa.

HIFK pelaa 125-vuotisjuhlakautensa aikana kolme juhlaottelua kolmen eri aikakauden teemalla ja kolmella erilaisella peliasulla. Perjantaina 20.1. vastassa on HPK ja peliasuna kaudet 1993-1996 peliasua koristanut viisisakarainen tähti. Teemaltaan toinen juhlaottelu osuu 80-luvun ja 90-luvun alkupuolelle.

Osta liput matsiin Ticketmasterista.

Tähtilogo otettiin käyttöön kaudelle 1993-94. Taustalla oli riita seuran tunnuksien (vaakuna ja nelisakarainen tähti) käytöstä. IFK:n keskushallitus vaati silloisen puheenjohtajansa johdolla jääkiekko-IFK:lta miljoona markkaa kaudessa ”vuokraa” tunnuksien käytöstä. Jääkiekko-IFK piti summaa kohtuuttomana, varsinkin koska aiemmin ei oltu maksettu tunnuksien käytöstä yhtään mitään. Huomionarvoista oli myös, että mikään muukaan IFK-laji ei maksanut tunnusten käytöstä korvauksia keskushallitukselle.

Koska asiasta ei päästy yhteisymmärrykseen katsoi jääkiekko-IFK olevansa pakotettu ottamaan uusi logo käyttöön. Päätös ei ollut helppo, mutta välttämätön. Valinta osui kaikista vaihtoehdoista viisisakaraiseen tähteen – viisisakaraiseen siksi, että sillä haluttiin selvästi erottua perinteisestä nelisakaraisesta tähdestä. Ratkaisu oli onneton koko IFK-yhteisön kannalta ja herätti ymmärrettävästi paljon keskustelua.

Yhtä kaikki, asiat saatiin sovittua, kun keskushallituksen kokoonpano vaihtui ja uusi puheenjohtaja otti ohjat käsiinsä.

Näytä kaikki uutiset