Jukurit tyly isäntä – HIFK:lle tappio Mikkelistä

Jukurit-HIFK 5-3 (2 - 1, 1 - 0, 2 - 2)

HIFK matkusti tänään Mikkeliin Jukureiden vieraaksi. Erikoistilanteiden sävyttämä ilta oli vaihderikas ja runsasmaalinen. Vierasjoukkueen hyvästä startista huolimatta kotijoukkue oli vahva ja käytti maalipaikkansa tehokkaasti. Illan hahmo oli uran ensimmäisen hattutemppunsa tehnyt Jukureiden Daniel Mäkiaho. 22-vuotias hyökkääjä vastasi kotijoukkueen kolmesta viimeisestä osumasta.

”Ihan ei viisaus ollut kaikessa mukana. Voittavaan reseptiin ei kuulu noin monta jäähyä.” – sanoi Ville Peltonen lehdistötilaisuudessa.

Stadilaiset aloittivat maalinteon ajassa 4:21. Kristian Vesalainen toimitti kiekon siniviivasta maalille ja Iiro Pakarinen ohjasi kiekon verkkoon. Osuman toiseksi syöttäjäksi merkattiin Johan Motin. Mutta vain reilua minuuttia myöhemmin nähtiin Jukureiden tasoitus Topias Hynnisen lavasta. Myös kahdesta seuraavasta osumasta vastasivat mikkeliläiset. HIFK nousi maalin päähän ajassa 47:37, kun ensimmäisen maalinsa HIFK:ssa iskenyt Niko Seppälä kavensi lukemiksi 3-2. Mutta sama kaava toistui, ja Mäkiaho kuittasi tuon osuman vain minuuttia myöhemmin toisessa päässä. Ja ei kahta ilman kolmatta: ajassa 51:35 Luke Martin kavensi tilanteen 4-3:een ylivoimalla Tony Sundin ja Jori Lehterän syötöistä. 36 sekuntia myöhemmin Mäkiaho viimeisteli hattutempun ja loppulukemat 5-3:een. Näin kolme pinnaa jäi Mikkeliin.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina Nordiksella. Silloin vastassa on Oulun Kärpät.