Kasper Halttunen matkustaa Nashvilleen NHL:n varaustilaisuuteen

NHL Draft 2023 järjestetään 29. kesäkuuta.

”Aika paljon tässä on saanut reissata”

Kasper Halttunen istuu satamaterminaalissa ja odottaa laivaan pääsyä. Edessä on loppuviikon mittainen matka HIFK:n kanssa Ahvenanmaalle, jossa ohjelmassa on kalastuskilpailua, golfia ja karting-autoilua. Ryhmäytymistä siis.

Kesäkuun alussa 18-vuotta täyttänyt hyökkääjä pelasi vaiherikkaan kauden. Liigassa Halttunen pelasi kaikkiaan 27 ottelua ja HIFK:n A-nuorissa 18 matsia. Lisäksi hän pelasi keväällä kolme ottelua Mestistä ja edusti vielä kahta eri ikäkausimaajoukkuetta. Suomen alle 18-vuotiaiden Sveitsissä pelatuissa MM-kisoissa hän kantoi pelipaidassaan kapteenin C-kirjainta.

– HIFK:n joukkueessa on kokeneempia pelaajia tähän tehtävään, mutta oman ikäluokkani kanssa pelatessa pyrin kapteenina välittämään pukukoppiin sen voittamisen vimman mikä minulla on. Haluan ratkaista pelejä ja toivon että se välittyy jokaiselle siinä pukukopissa. Erätauoilla pyrin pumppaamaan pelikavereiden renkaita ja tsemppaamaan koko ryhmää eteenpäin.

Ensimmäinen kausi miesten mukana toi mukanaan henkistä kasvua ja ymmärrystä siitä, mitä pelaaminen Suomen pääsarjassa vaatii.

– Sain kauden aikana isoa oppia lajin ammattilaisuudesta. Se on paljon muutakin kuin se jäähallilla oleminen. Täytyy olla huippu-urheilija 24 tuntia vuorokaudessa ja tehdä toimenpiteitä ja jopa kompromisseja sen ehdolla. Kaukalossa opin reagoimaan ja ennakoimaan tilanteita aiempaa enemmän. Pelin vauhti on nopeampaa kuin junnupeleissä ja tilanteet tulevat nopeasti. Kamppailuvoimassa menin kauden aikana eteenpäin ja se ehkä korostui eniten sitten U18-kisoissa. Pystyin olemaan vahvempi ja valmiimpi kuin muut.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat päättyivät huhtikuun 30. päivä. Mitä kaikkea sen jälkeen on tapahtunut?

– Kesäkuun ensimmäinen viikko meni Buffalossa NHL:n Combine-tapahtumassa. Viikko oli hieno ja pääsi vähän näkemään sitä ”isoa maailmaa”. Ohjelmaan kuului fyysiikkatestejä ja NHL-seurojen haastatteluja. Fyysisistä testeistä vahvimmillani olin kehon liikkuvuudessa ja lyhyessä fillaritestissä. Haastatteluja annoin kaikkiaan 26 seuralle, joiden lisäksi tuli vielä seuroja, jotka lähestyivät vaikkapa lounaan päätteeksi ja halusivat kysyä jotakin.

Asiointikieli on pääasiassa englanti. Toki monella NHL-seuralla on kykyjenetsijöiden joukossa myös suomalaisväriä, mutta haastattelut hoidetaan seurojen edessä englanniksi.

– Englannin kieli tuntui yllättävänkin luontevalta ja sain kielitaidostani jopa muutaman kehun seuroilta. Olen jotenkin helposti omaksunut englannin kielen. Viime kaudella varmasti kehityin myös sen myötä, että meillä oli HIFK:ssa useampi ulkomaalaispelaaja ja sitä käytettiin paljon koppikielenä. Asioita kun toistaa riittävän usein ja uskaltaa vain suunsa, niin siitä se paranee.

Kesän seuraavat askeleet ovat selvät. Juhannus rentoudutaan harjoittelua unohtamatta ja lento Chicagon kautta Nashvilleen lähtee Seutulasta 26. päivä kesäkuuta.

– Siitä eteenpäin onkin sitten vähän hankalampi tehdä vielä suunnitelmia. Toivottavasti varaus tulee ja siitä sitten varmaan seuraavat toimenpiteet selviääkin. Ei tässä ole paljon tarvinnut kesäsuunnitelmia sen enempää miettiä. Onhan tämä kutkuttavaa aikaa.

Halttusen varausnumero tulee olemaan erilaisten arvioiden perusteella ensimmäisen kierroksen loppupuolella tai toisen kierroksen alkupuolella. Yllätyksiäkin on vuosien varrella nähty.

– Onneksi kerkesin mökillä muutaman viikonlopun rentoutua ennen testileiriä. Kyllä minulle kesän tekee hieno sää ja ystävät. Hyvä kesäpäivä starttaa padelilla, tenniksellä tai golfilla. Sen jälkeen voi virkistäytyä uimalla.

NHL:n varaustilaisuus järjestetään Nashvillessa 29. kesäkuuta.

 

Näytä kaikki uutiset