Kolme pinnaa Oulusta – HIFK:n pisteputki jo yhdeksän ottelun mittainen

Kärpät-HIFK 1-2 (0 - 1, 1 - 0, 0 - 1)

HIFK:n ja Kärppien kauden kolmas kohtaaminen pelattiin tänään Oulun Raksilassa. Kova, kolmen ottelun viikko huipentui kolmen pisteen voittoon. Voiton takuumiehenä oli viime sekunneilla Teemu Turusen ryöstänyt Roope Taponen.

Ottelun avausmaalia ei lauantaina tarvinnut pitkään odotella. Huippuvireinen Kristian Vesalainen kiristi Kärppien maaliverkkoa jo neljän peliminuutin jälkeen Juha Jääskän ja Johan Motinin syötöistä. Kyseessä oli Vesalaisen kauden seitsemäs kaappi.

Kärppien tasoitusosuma nähtiin toisen erän puolivälin jälkeen. Ville Leskinen voitti päätykamppailun ja syötti maalin edustalle liukuneelle Arttu Hyrylle, joka iski isäntien illan ensimmäisen (ja viimeisen) osuman. HIFK:n kultakypärä Juha Jääskä painoi vielä kiekon ranteella kärppäverkkoon 12 sekuntia ennen toisen erän loppua, mutta Kärpät haastoi osuman, ja se hylättiin lopulta maalivahdin häirintään vedoten. Näin kolmanteen erään lähdettiin 1-1-tasatilanteesta.

Mutta kolmannen erän vierailijat aloittivat ryminällä. Trio Hirvonen-Koivistoinen-Nättinen alusti heti erän alkuun paikan viimeksi mainitulle, joka ei erehtynyt, vaan laittoi lukemat 2-1:een ajassa 40:51.

Sen jälkeen alkoikin tiukka puolustustaistelu vastustajaa ja kelloa vastaan. HIFK ei passivoitunut, mutta pelasi kiekolla järkevästi ja varsinkin Otto Paajanen, Teemu Tallberg ja Jesse Seppälä esiintyivät loistavasti puolustustaistelussa. Kärpät loivat vaarallisia paikkoja vielä ilman maalivahtiakin, ja viimeinen aloitus sai haukkomaan hengitystä. Pelikellossa oli jäljellä neljä sekuntia ja Kärpät voittivat aloituksen. Kiekko lipui takatolpalla olleelle Teemu Turuselle, joka pääsi nokikkain Roope Taposen kanssa. Taponen venyi ilmiömäiseen tuplatorjuntaan ja lopulta päätössummeri soi.

Näin HIFK matkustaa kotiin kolme pinnaa plakkarissa.

Ottelun tilastot, maalit ja lehdistötilaisuus

Ensi viikolla pelataan seuraavasti: Tiistaina Nordikselle saapuu Ässät ja torstaina KooKoo. HIFK:n pisteputki on nyt yhdeksän ottelun mittainen. Seitsemän voittoa ja kaksi jatkoaikatappiota.