HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

Kuuden pisteen viikonloppu – Kärpät kaatui Oulussa

Kärpät-HIFK 3-4 (0-1, 0-3, 3-0)

Back-to-back-pelien toinen osa pelattiin tänään Oulussa. Kovatempoinen kamppailupeli piti sisällään runsaasti tapahtumia, ja kolmea pistettä saatiin jännittää viimeiselle sekunnille asti.

Avauserään kotijoukkue tuli hyvällä draivilla ja avausvitonen mentiin pitkälti Kärppien tahdissa. Mutta maalinteon aloitti HIFK ajassa 5:22. Ilari Melart laukoi viivasta ja irtokiekko kimposi kärppävahti Leevi Meriläisen patjasta maalinedustalle, josta Vesalainen naulasi kiekon verkkoon. Maalin jälkeen vierailijoiden peli avautui ja maalipaikkoja luotiin ahkeraan tahtiin. Erän loppupuolella Teemu Tallberg vihellettiin jäähylle, mutta HIFK tämän kesti, kiitos alivoiman ja Roope Taposen. Erätauolle lähdettiin vierailijoiden 1-0-johdossa.

Toisessa erässä vierasjoukkue laittoi pystyyn todellisen show’n. Kaikki alkoi puolen tunnin kohdalla. Maalinteon aloitti Juha Jääskä. Ensin Vesalainen aiheutti harmaita hiuksia Kärpille pitkällä soolopyörityksellään. Napakka syöttö Jääskälle, joka ampui kiekon suoraan syötöstä maaliin. Toisen syöttöpinnan sai Christian Kåsastul. Lisää oli luvassa kolme minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa maaliverkkoa kiristeli Iiro Pakarinen, joka nosti kääntölaukauksella kiekon yläkulmaan. Vierailijat neljän maalin johtoon vei niin ikään Pakarinen, joka ohjasi Juha Jääskän upean syötön hienosti rystypuolelta maaliin. Kahden erän jälkeen tilanne oli vierailijoille 4-0.

Kolmannessa erässä saatiinkin sitten jännittää. Kärppien kiri alkoi ajassa 7:11, kun Julius Hermonen karkasi läpi, ja ajautui kohti Roope Taposta. Irtokiekko ajautui Tuukka Tieksolalle joka laittoi kiekon tyhjään maaliin. HIFK haastoi osuman, mutta tuloksetta. Isäntien toisen osuman iski Arttu Hyry ajassa 15:52 ja maalin päähän Kärpät nousi ajassa 18:49. Viimeinen minuutti puolustettiin uhrautuvasti ja kolme pinnaa lähti mukaan Finnairin lennolle.