Nokia Arenan kirous sai jatkoa – Ilves vahvempi rankkareilla

Ilves-HIFK 3-2 VL (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

HIFK ja Ilves kohtasivat Nokia Arenalla perjantaina. Tampereen uusi areena on ollut stadilaisille hankala paikka, sillä sieltä ei ole irronnut vielä voittoa. Eikä voittoa tullut perjantainakaan, sillä Ilves tuli viime hetkellä tasoihin ja voitti voittolaukauskilpailussa.

Vauhdikas ja fyysinen ottelu kahden huippujengin välillä oli erittäin tasainen, vaikka Ilves saikin otteluun lentävän lähdön. Aron Kiviharjun harhasyöttö oman maalin takaa päätyi Ilves-hyökkääjä Santeri Virtasen lapaan joka nosti kiekon maalin edustalta verkkoon. Myöhemmin avauserässä Kiviharju kuitenkin paikkasi oman virheensä mitä hienoimmalla tavalla: Joni Ikonen syötti puolustajalupaukselle, joka nousi röyhkeästi maalille ja ujutti rystyltä stadilaisten tasoituksen. Kyseessä oli Kiviharjun ensimmäinen Liiga-osuma.

Toinen erä oli rikkonainen ja pitkän vaihtomatkan turvin kumpikin joukkue pääsi vuorollaan vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päätyyn. HIFK oli avauskympin askeleen edellä ja loi maalipaikkoja, mutta kiekko ei uponnut Ilveksen verkkoon. Kotijoukkue näytti kulmahammasta jälkimmäisellä kympillä ja pitkän pyörityksen tuoksinnassa HIFK:n ruotsalaispuolustaja Johan Motin pelasi yli kolmen minuutin vaihdon puolustuspäässä, joista 2:37 ilman mailaa. Stadilaisten pelatessa alivoimalla, Petteri Lindbohmin purkukiekko osui päätuomari Antti Bomaniin ja Boman joutui jättämään ottelun toisessa erässä kesken.

Kolmannen erän alkuun HIFK sai loistavan startin, kun Iiro Pakarinen löi kiekon sisään Jori Lehterän ja Luke Martinin syötöistä. Päätöserän ensimmäisen kympin HIFK myllytti pitkälti Ilveksen kenttäpäädyssä, mutta loppua kohden vierasjoukkue ei enää päässyt pelaamaan kiekolla ja Ilves rummutti kovaa päälle. Ilveksen tasoitus nähtiin reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Jatkoajalla kumpikin joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta maalivahdit olivat hyvässä iskussa kummassakin päässä. Roope Taposelle kertyi ottelussa 22 torjuntaa ja siihen sisältyi toinen toistaan tärkeämpiä koppeja.

Voittolaukauskilpailussa HIFK:n maalin iski Julius Nättinen. Oula Palve kuitenkin tasoitti puntit viimeisessä parissa ja teki vielä jatkolaukauksilla toisen. Ilves-vahti Jonas Gunnarsson torjui Nättisen toisen yrityksen ja lisäpiste jäi Tampereelle.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa jo huomenna, kun se kohtaa kotikaukalossaan Pelicansin.