Nordiksen vähämaalinen kamppailu kääntyi JYPin jatkoaikavoitoksi

HIFK-JYP 1-2 (0 - 0, 1 - 0, 0 - 1, 0 - 1)

HIFK:n ja JYPin kauden kolmas keskinäinen miteltiin keskiviikkona Nordiksella. HIFK pelasi hyvät kaksi erää, mutta kolmannessa erässä vierailijat puskivat ensin rinnalle ja jatkoajalla ohi.

Kotijoukkue sai vahvan startin avauserään ja pystyi luomaan runsaasti tekopaikkoja Veini Vehviläisen maalille. Ylivoimalle HIFK pääsi ensimmäisen kerran jo ennen kolmatta peliminuuttia, ja ylivoima pyörikin mallikkaasti. Tänään punapaidoissa debytoinut kanadalaishyökkääjä Kevin Roy muodosti pätevän akselin Kristian Vesalaisen kanssa ja pari maalipaikkaa tarjoutuikin puolin ja toisin, mutta maalia ei nähty. Laukauksia ammuttiin tasatahtia ja HIFK:n maalivahti Roope Taposelle kirjattiin erään vain viisi torjuntaa. Aloitusympyrässä kotijoukkue oli vahvempi lukemin 5-10. Mutta maaleja ei avauserässä tehty.

Toinen erä alkoi ryminällä. HIFK aloitti erän ylivoimalla ja ei aikaakaan, kun kiekko oli maalissa. Otso Rantakari luuti kiekon maalineduskahakan päätteeksi jyväskyläläisten maaliin, mutta JYP-valmennus haastoi osuman. Osuma kumottiin pitkän tarkistuksen jälkeen maalivahdin häirintänä ja lukemat jatkuivat 0-0:sta. Erä oli rikkonainen ja joukkueet istuivat vuoronperään jäähyboksissa. HIFK onnistui kuitenkin alivoimalla. Otso Rantakari syötti Eetu Koivistoisen läpi, joka laittoi kiekon verkkoon komean rystyharhautuksen päätteeksi. Lisämaaleja ei toisessa erässä nähty.

Kolmas erä oli HIFK:lle hankalampi ja hyökkäyspelin käynnistäminen takkuili. Erässä nähtiin myös liki ennätysmäärä pitkiä kiekkoja. JYP oli aktiivisempi osapuoli kolmannessa erässä – mutta tasoitusosuma nähtiin vasta ilman maalivahtia pelattaessa. 1-1-osuma syntyi Reid Gardinerin lavasta ajassa 58:52. Edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika ehti vanheta vain reilun minuutin, kun kolmikko Gardiner-Niku-Lahtinen juoni tekopaikan ensin mainitulle, joka ampui ranteella lisäpisteen Jyväskylään.

Matsin tilastot tästä.

HIFK:n pelit jatkuvat jo perjantaina, kun 125-vuotisjuhlaottelussa Nordiksella vierailee HPK.