logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Rockfest, Radio Rock ja HIFK esittää: Asenne yhdistää -klassikko

Asenne yhdistää -klassikko lauantaina HIFK-Tappara-ottelussa klo 14:30 alkaen.

Rockfest, Radio Rock ja HIFK esittelevät lauantain ottelussa Asenne yhdistää -klassikon!

Lauantaina pelataan historian ensimmäinen Asenne yhdistää -klassikko Nordiksella. Radio Rockista tutut juontajat nähdään hallissa nauttimassa jääkiekosta ja Rockfestista tutut bändit kuuluvat hallissa.

Rockfest järjestetään Hyvinkäällä 8.-10.6.2023 Radio Rockin ja koko Sanoman musiikkipäällikkö Jani Juntunen on valinnut suosikkinsa Rockfestin artistien joukosta illan kattaukseen.

– Rockfest on lunastanut paikkansa kesän kovana rockfestarina ja syystäkin voidaan olla ylpeitä ensi kesän kattauksesta. Def Leppard & Mötley Crue yhteiskiertueella on varmasti monelle kasarilta asti bändiä seuranneille kova yhdistelmä, puhumattakaan siitä että Pantera ja myös Rancid on tulossa. Näiden lisäksi tietysti isoja kotimaisia VV:n ja Stam1nan johdolla ja uudempaa metallia myös. Ei epäilystäkään etteikö Rockfest tule toimimaan ja meillähän on vielä joitakin nimiä julkistamattakin eli isoa uutista tulossa, Juntunen hehkuttaa.

Musiikin ja jääkiekon ystävänä Juntunen on myös paneutunut hallien musiikkiin.

– Tein joitakin vuosia sitten jääkiekkoliiton ehdotuksesta ja Nelosen yhteistyön tiimoilta musalistoja halleihin käytettäväksi, mutta lopullinen toteutus jätettiin kunkin hallin musiikkivastaavan harteille. Projektissa hyödynsin meidän radiokanavien musiikkitutkimuksia, mutta tutkin myös erikseen NHL-halleissa soivia musalistoja. Käytännöt ja musiikit ovat hyvin erilaisia eri halleissa. On tiettyjä ”hockey-klassikkoja” joihin törmää joka hallissa, mutta myös eroja on paljon. Toisilla on modernimpi ja freesimpi ote, jotkut luottavat vuodesta toiseen pääosin samaan perussettiin. Ajat muuttuu ja halleissa on monen ikäistä jengiä, Juntunen summaa.

Suosikkibiisiä Juntunen ei illan kattauksesta löydä, vaan koko kattaus on timanttinen:

– Tässä Asenne yhdistää -klassikossa soi Rockfest-artistien biisejä. En lähde niistä mitään nostamaan koska kova on koko setti.

Kiekko tippuu jäähän lauantain klassikossa jo kello 14:30. Juntunen odottaa musiikin lisäksi lauantailta etenkin kovaa fiilistä.

– Oon tällanen perus pipolätkän pelaaja ja aamunsa teksti tv:n änärituloksilla käynnistävä. Kustanna, kuskaa ja kannusta lätkäjunnun isä. Seuraan Liigaa ja tiedän aina parhaiten kuka pitäis hankkia ja miten pitäis pelata, niin kuin kaikki muutkin katsomossa. On ollut hienoa olla mukana tekemässä tätä Asenne yhdistää -yhteistyömatsia. Toivottavasti tämän kaltaisia special-tapahtumia kehitellään lisää ja onhan tässä nyt ihan klassikko-ottelu tarjolla. HIFK ja Tappara, kaksi hienoa perinteistä seuraa. Varmasti molemminpuolista kunnioitusta löytyy, Juntunen summaa.

Näytä kaikki uutiset