logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Roope Taponen nollasi Lukon – sarjakärki kaatui Raumalla

Lukko-HIFK 0-3 (0 - 1, 0 - 0, 0 - 2)

Lukon ja HIFK:n kauden neljäs kamppailu pelattiin torstaina Raumalla. Ennen ottelun alkua CMoren studiossa julkaistiin Kristian Vesalaisen ensi kautta koskeva jatkosopimus. HIFK pelasi loistavan vierasottelun ja Roope Taposen 32 torjuntaa siivitti joukkueen kolmen pisteen voittoon ja HIFK:n pisteputki on jo 14 ottelua pitkä.

Avauserä alkoi vauhdikkaasti ja varsinkin vierasjoukkue sai paljon paremman startin otteluun kuin toissapäivänä kotikaukalossa. Taklaukset ajettiin loppuun ja pelin virtaus vaihteli rajustikin. Reilun kolmen minuutin kohdalla HIFK siirtyi 1-0-johtoon. Maaliin tehtiin vahva esityö Juha Jääskän ja Iiro Pakarisen toimesta. Pakarinen ampui ja kiekko kimposi Vesalaisen kautta maaliin. Vierasjoukkueelle tarjoiltiin avauserässä kuusi minuuttia ylivoimaa, mutta lisämaaleja ei nähty. Lähimpänä 2+2 merkkisen ylivoiman aikana kävivät Kevin Roy ja tolppaan hanakasti ampunut Roni Hirvonen.

 

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin jäätiin. Tila kaukalossa oli vähissä ja kummankin joukkueen kamppailupeli oli tapissa. HIFK joutui usein murtautumaan hyökkäysalueelle päätykiekon kautta, kun taas Lukko tuli usein luistelemalla alueelle ja sai sitä kautta pidempiä hyökkäyksiä. Laukauset puolin ja toisin tuli pääosin siniviivalta ja molemmat maalivahdit napsivat näitä vuorotahtiin kiinni. HIFK:sta edukseen esiintyi energiaketju Tallberg-Seppälä-Åsten joka aiheutti harmaita hiuksia Lukon puolustukselle ja pystyi järjestämään pitkiä hyökkäysalueen pyörityksiä. HIFK:n Victor Berglund sai rajusti selkäänsä Anrei Hakulisen poikittaisesta mailasta erän puolivälissä, mutta ottelun tuomarit eivät nähneet tilannetta jäähyn arvoisena. Muutaman vaihtokierron huilattuaan Berglund pystyi jatkamaan peliä.

Kolmanteen erään vierailijat saivat loistavan startin. Lukko joutui alivoimalle ja heti ylivoiman alkuun Otso Rantakari ampui siniviivalta ja Iiro Pakarinen siirsi irtokiekon verkkoon. Maalin jälkeisten minuuttien aikana HIFK:lle siunautui jopa kaksi puolittaista läpiajoa. Ensin Juha Jääskä otti alivoimalla ison kamppailuvoiton ja pääsi, kuin pääsikin maalipaikalle, mutta kämmennosto meni yli maalin. Seuraavaksi oli Vesalaisen vuoro, mutta Lukko-maalivahti Zagidulin nappasi tämän kiinni. Sitten alkoikin sitkeä puolustustaistelu. Lukko rummutti kovaa ja HIFK joutui kolmannessa erässä vielä kaksi kertaa alivoimalle. HIFK puolusti uhrautuvasti ja blokkasi kotijoukkueen laukauksia. Roope Taponen oli maalillaan maaginen ja torjuntoja kertyi iltapuhteen aikana 32. Kaikkein kovin pyöritys nähtiin, kun Lukko haki kavennusosumaa lopussa ilman maalivahtia. Kiri katkesi kuitenkin siihen, kun Otso Rantakari ja Otto Paajanen pelasivat kiekon Eetu Koivistoiselle, joka viimeisteli loppulukemat 3-0:aan 19 sekuntia ennen päätössummeria.

 

 

Ottelun tilastot ja lehdistötilaisuus

Näytä kaikki uutiset