Sitkeä HIFK tasoitti ottelusarjan 1-1:een täpötäydellä Nordiksella

HIFK-Tappara 4-2 (0 - 1, 2 - 1, 2 - 0)

HIFK:n ja Tapparan välinen semifinaalisarja jatkui lauantaina Nordiksella. Perjantain kirvelevästä, toisella jatkoajalla tulleesta tappiosta sisuuntunut kotijoukkue näytti 8200 päiselle upealle yleisölle, mistä se on tehty ja tasoitti sarjan 1-1:een.

Ottelun avauserään punapaidat tulivat vahvasti ja heti ensimmäisessä vaihdossa se sai hommattua vierailijoille jäähyn. Ylivoimakin näytti lupaavalta, mutta johto-osumaa ei nähty. Kotijoukkue hallitsi alussa pitkää kenttätapahtumia, ja lopulta Sebastian Dykin läpiajorikkeestä vihellettiin HIFK:lle rangaistuslaukaus. Kristian Vesalainen ei kuitenkaan onnistunut rankkarissa. Tappara sai erän loppupuolella yhden ylivoiman ja käytti sen. Maalin edustalta irtokiekon luuti sisään Waltteri Merelä ja näin tauolle lähdettiin vierailijoiden 1-0-johdossa.

Toisessa erässä HIFK jatkoi siitä mihin jäi ja sai luotua painetta Tappara-vahti Heljangon maalille. Ja seuraavalla ylivoimalla stadilaiset tulivat tasoihin. Pakkopeliä ei saatu ylivoimalla käyntiin, mutta suorahyökkäys toimi. Julius Nättinen toi kiekon vauhdilla alueelle ja lähes päätyyn asti, syötti Sebastian Dykille, joka napautti kiekon suoraan syötöstä verkkoon. Illan toisesta kotijoukkueen osumasta vastasi Micke Åsten. Victor Berglundin ja Otto Salinin vahvan esityön seurauksena kiekko ajautui maalin eteen, josta ”Muuli” räppäsi kiekon yläkulmaan. Tilannetta edelsi pitkä hyökkäysalueen pyöritys ja tamperelaiset eivät päässeet vaihtamaan. Tappara pääsi kuitenkin erän lopulla vielä ylivoimalle ja Waltteri Merelä osui toistamiseen. Näin päätöserään lähdettiin lukemista 2-2.

Siinä, missä vierasjoukkueen onnistui tehdä pukukoppimaali toisen erän loppuun, onnistui HIFK heti kolmannen erän alkuun. Julius Nättisen napakka laukaus suoraan syötöstä upposi maaliin jo 37 sekunnin pelin jälkeen. Sen jälkeen kotijoukkue jatkoi aktiivista pelaamistaan ja Tapparalla oli vaikeuksia saada kirivaihde päälle. Myös kamppailutilanteet menivät kotijoukkueelle. Tappara otti maalivahdin pois kaksi minuuttia ennen loppua ja sitten tapahtui jotain erikoista. Iiro Pakarinen antoi paineen pakille ja oli karkaamassa läpi, Tappara-puolustaja rikkoi Pakarista tilanteessa ja vaikka Iiron laukaus ei uponnutkaan tyhjään maaliin, pelitilanne tuomittiin, täysin sääntökirjan mukaisesti, maaliksi. Riemu repesi lehterillä ja HIFK tasoitti sarjan 1-1:een.

Sarja jatkuu tasatilanteesta keskiviikkona Tampereella.