Taponen nollasi Ässät – HIFK:n pisteputki venyi jo kymmenen ottelun mittaiseksi

HIFK - Ässät 3-0 (2 - 0, 0 - 0, 1 - 0)

HIFK:n ja Ässien runkosarjan neljäs ja viimeinen kohtaaminen pelattiin tiistaina Nordiksella yli 7000 katsojan edessä. Kotijoukkueen vahva avauserä ja Roope Taposen huippuotteet maalilla takasivat tästä illasta kolme pinnaa.

Ensimmäinen erä meni täysin isäntien komennossa. Ottelun avausmaali nähtiin jo ajassa 3:12, kun kovavireinen Kristian Vesalainen sai syötön maalin takaa Iiro Pakariselta ja ampui nopeasti kiekon suoraan syötöstä porilaisten verkkoon. Toisen syöttöpisteen tähän osumaan sai Juha Jääskä. Seuraava maali nähtiin vain kolmisen minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa asialla oli kolmikko Hirvonen-Koivistoinen-Nättinen. Upea Koivistoisen ja Hirvosen keskialueen kiekottelu ja alueelle tuonti, jonka jälkeen Hirvosen kova poikittaissyöttö tavoitti Julius Nättisen. ”Julle” ei aikaillut, vaan ampui kiekon suoraan syötöstä verkkoon. HIFK kontrolloi avauserässä kiekkoja ja pääsi jatkuvasti vaihtamaan kiekon kanssa tuoreita jalkoja jäälle. Viimeisen viisiminuuttisen aikana Ässät saivat vähän peliään auki ylivoiman myötä, mutta 2-0-tilanteesta lähdettiin erätauolle.

Toisessa erässä puntit tasoittuivat ja isommassa kuvassa se meni vierailijoille. Ässät laukoivat 22 kertaa erässä ja Taposelle HIFK:n maalilla torjuntoja kertyi 13, kun taas porilaisten päädyssä Niklas Rubin joutui venymään kiekon tielle ainoastaan viisi kertaa. Toinen erä oli rikkonaisempi ja HIFK pääsikin kahteen otteeseen ylivoimalle, mutta tällä erää tuloksetta.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja tilanteita rakentui kumpaankin päähän, mutta kaikkein vaarallisimmilla maalipaikoilla ei juhlittu. Illan viimeisen niitin porilaisten verkkoon iski Julius Nättinen illan toisella osumallaan ajassa 54:38. Syöttäjänä tuttu parivaljakko Koivistoinen ja Hirvonen. Taposelle kertyi maalillaan 24 torjuntaa ja se riitti kauden kolmanteen nollapeliin.

HIFK pelaa tälläkin viikolla kolme ottelua ja seuraava kotiottelu pelataankin jo heti torstaina. Silloin vieraaksi Nordikselle saapuu KooKoo.