Tappara kukisti HIFK:n viimehetken osumilla

Tappara-HIFK 4-3 (2-2, 0-1, 2-0)

Kausi alkoi HIFK:n osalta Tampereella hallitsevan mestarin Tapparan kohtaamisella. Nokia arena on ollut seuralle hankala paikka, sillä sieltä ei ole ennen tätä iltaa irronnut yhtään voittoa tai pistettä. Eikä tuo kirous murtunut vieläkään.

Vierasjoukkue sai otteluun lentävän lähdön. Avauskympin jälkeen lukemat olivat 2-0 HIFK:lle. Vesalainen-Koivistoinen-Jääskä ketju oli hyvässä iskussa ja HIFK:n kauden ensimmäisen maalin iski Juha Jääskä. Seuraavaksi oli Kristian Vesalaisen vuoro. Ketjun hyökkäysalueen pelaaminen oli vauhdikasta ja juonikasta, ja se aiheutti harmaita hiuksia Tappara-pakeille läpi illan. Kotijoukkue tuli kuitenkin avauserässä vielä tasoihin kahden epäonnisen kiekonmenetyksen seurauksena.

Toinen erä oli rikkonaisempi, mutta toisen kaksikymppisen ainoasta osumasta vastasi sama trio ja Juha Jääskä iski illan toisen maalinsa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue oli niskan päällä ja sai pitkiä pyörityksiä HIFK:n päätyyn. Tasoitusosuma syntyi vain reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria. Ja ottelun ratkaissut osuma pomppasi epäonnekkaasti verkkoon vain 19 sekuntia ennen loppua.

– Tulimme pitkältä ottelutauolta. Kaksi ensimmäistä erää pelasimme hyvin, mutta kolmas ei enää ollut meiltä pelin vaatimalla tasolla. Jouduimme puolustamaan liikaa ja emme saaneet kiekollista peliä enää käyntiin kolmannessa erässä. Kaikki pukuhuoneissa ovat hyvin pettyneitä, mutta onneksi huomenna on uusi yritys, kommentoi päävalmentaja Ville Peltonen.

Joukkue matkustaa vielä tänään Raumalle, jossa se kohtaa huomenna Lukon. Kotiavaus pelataan Nordiksella ensi viikon keskiviikkona.