Tappara nappasi ensimmäisen kiinnityksen tuplajatkoajalla – revanssi jo huomenna

HIFK-Tappara 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

HIFK ja Tappara aloittivat semifinaalisarjansa Nordiksen perjantai-illassa. Laadukas kiekkoilta venyi aina tuplajatkoajalle asti, kunnes Tappara osui ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

Ottelun alku oli HIFK:lta kevään paras, ja vaikka Tappara painoikin aggressiivisesti päälle, onnistui kotijoukkueen kiekotella paineen alta pois. Myös hyökkäyspeliä oltiin saatu takaisin uomiinsa lyhyen tauon jälkeen. Iiro Pakarinen palasi illan otteluun tutulle paikalle oikealle laidalle ja oli ottelun avauspuoliskon näkyvimpiä hahmoja. Kotijoukkue aloitti maalinteon ajassa 7:01. Aleksanteri Kaskimäki pääsi läpiajoon ja vippasi kiekon Christian Heljangon olkapään kautta verkkoon. Kyseessä oli Kaskimäen uran ensimmäinen osuma Liigan pudotuspeleissä. Tappara tuli kuitenkin avauserän lopulla tasoihin Waltteri Merelän osumalla ja erätauolle lähdettiin tasalukemista.

Toisessa erässä HIFK oli vähän niskan päällä ja sai hommattua hyökkäyspään pyörityksillä kaksi ylivoimaa. Ensimmäinen ylivoima ei ottanut lähteäkseen, mutta toisella kertaa se rakensi muutaman erittäin vaarallisen maalipaikan, mutta Heljanko torjui isäntien maalintekoyritykset. Kunnes tasalukuisina Kristian Vesalainen karvasi kiekon Tappara-pakilta, ja Eetu Koivistoinen sai tökättyä irtokiekon Pakariselle, joka niittasi HIFK:n 2-1-johtoon ajassa 33:35. Pukuhuoneisiin poistuttiin kahden erän jälkeen näissä lukemissa.

Kolmannessa erässä mentiin pitkään jälleen isäntien komennossa, mutta vierasjoukkueella oli vaaran paikkansa. Loistavassa iskussa jälleen oleva Roope Taponen otti toinen toistaan upeampia koppeja. Lopulta Tappara sai runnottua pelin tasoihin ja jatkoajalle. Ilari Melart blokkasi Kristian Tanuksen viivakudin, mutta kiekko putosi suoraan Petteri Puhakan lapaan joka ampui kiekon yläkulmaan.

Sitten edessä oli jatkoaika. Ja toinen. Tasaista ja tiukkaa vääntöä, eikä vauhtiakaan puuttunut. Kaksi levännyttä joukkuetta tarjoili viihdyttävän illan jossa maalivahdit loistivat. Sitten tuli se ratkaiseva pomppu, jonka päätteeksi Veli-Matti Savinainen upotti kiekon tuplajatkoajalla HIFK:n verkkoon ja varmisti ensimmäisen kiinnityksen tamperelaisille.

Kova taistelu molemmilta jengeiltä. Jatkamme huomenna loppuunmyydyllä Nordiksella!