Tapparan ylivoima myrkkyä HIFK:lle – Manseen kolmas kiinnitys

Tappara-HIFK 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

HIFK:n ja Tapparan välinen neljäs semifinaaliottelu pelattiin perjantaina Nokia Areenalla. Vierasjoukkueella oli ottelun alkupuoliskolla hetkensä, mutta Tapparan tyrmäävä ylivoima osui kolmesti ja se varmisti tamperelaisille kolmannen kiinnityksen.

Ottelun avauserä oli tasainen. Kumpikaan joukkueista ei saanut rummutettua pitkiä hyökkäyksiä, vaan peli aaltoili keskialueella ja tila kaukalossa oli vähissä. Kumpikin joukkue pääsi kertaalleen ylivoimalle. Julius Nättinen kävi vierasjoukkueen pelaajista lähimpänä maalia ylivoimalla, mutta ei uponnut. Tappara sen sijaan hyödynsi erän lopun ylivoimansa tylysti. Se sai yhden laukauksen, joka upposi HIFK:n verkkoon. Maalin iski Niko Ojamäki.

Toiseen erään Tappara sai lentävän lähdön ja isäntien johdon 2-0:aan ampui Jonathan Davidsson. Kristian Tanus iski ylivoimalla Tapparan kolmannen ajassa 33:12. Leevi Teissala iski HIFK:n kavennusmaalin hienolla soolollaan. Mutta vain kolmea minuuttia myöhemmin Tappara lisäsi johtoaan jälleen kolmeen maaliin illan kolmannella ylivoimaosumalla.

Kolmannessa erässä Tappara osui vielä kertaalleen Casimir Jurgensin toimesta. Kahta minuuttia ennen loppua stadilaiset saivat vielä toisen osuman. Julius Nättinen pelasi laidasta kiekon maalin eteen luistelleelle Eetu Koivistoiselle, joka ohjasi limpun suoraan syötöstä verkkoon. Tämän isompaa kirivaihdetta ei enää loppuhetkillä saatu, ja näin loppulukemat tänään 5-2.

Tappara johtaa ottelusarjaa nyt 3-1. Seuraava ottelu pelataan maanantaina, ja HIFK:n on voitettava tuo ottelu tuodakseen sarjan vielä Nordikselle.