”Tasapainoinen esitys” – HIFK:lle kolme pinnaa Turusta

TPS-HIFK 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)

HIFK ja TPS kohtasivat Turussa perjantaina. Vierasjoukkueella oli allaan katkera tappio eiliseltä Porista, josta se matkasi illalla Turkuun. Perjantaina mentiin pitkään tasatahtia, mutta stadilaisten tehokas päätöserä oli turkulaisille myrkkyä, ja kolme pinnaa matkasi Lehtimäen kyydissä Töölöön.

Avauserässä HIFK joutui kahdestikin alivoimalle, mutta vajaalla pelannut vierasjoukkue kesti. Avauserään TPS:lle merkattiin vain viisi laukausta, siinä missä HIFK:lle kymmenen. Myös aloitusympyrässä vierailijat olivat vahvempia numeroin 13-6. Maaleja ei kuitenkaan nähty ja erätauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen erä oli vahvaa tekemistä HIFK:lta, vaikkei maaleja vielä nähtykään. Se loi hyvin maalipaikkoja ja sai pitkiä hyökkäysalueen pyörityksiä. Leevi Teissala oli Turussa hyvällä pelipäällä ja aiheutti TPS-puolustukselle harmaita hiuksia. Teemu Tallberg pääsi alivoimalla karkuun ja nokikkain TPS-vahti Filip Lindbergin kanssa, joka kuitenkin torjui läpiajon. Näin pukusuojiin poistuttiin edelleen tilanteessa 0-0.

Kolmannessa erässä alkoi sitten tapahtua. Kolmen minuutin pelin jälkeen kapteenina illan ottelussa toiminut Iiro Pakarinen huudatti Turkuun matkanneita HIFK-kannattajia Juha Jääskän ja Jori Lehterän syötöistä. Kolme minuuttia myöhemmin Joonas Rask punnersi itsensä läpi ja nosti kiekon etukulmasta ohi Lindbergin. Ja lisää oli pian tulossa. Julius Nättinen vei vierailijat 3-0-johtoon ajassa 53:26. Nättisen osuman alustivat Leevi Teissala ja Joona Lehmus. TPS onnistui vielä maalinteossa kahta minuuttia ennen loppua, kun Aidan Dudas iski turkulaisten avausmaalin.

– Tärkeä voitto jengille ja hyvä kasvojen pesu eiliseltä. Saatiin hyvä, tasapainoinen ja kliseinen 60-minuuttinen, sanoi Roope Taponen MTV Katsomon haastattelussa.

HIFK nousee voiton myötä 27 pisteeseen ja vankistaa asemaansa Liigan kärkiryhmässä. Seuraava matsi pelataankin Stadissa. Keskiviikkona vieraaksi Nordikselle saapuu SaiPa. Nähdään Nordiksella!