logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Teemu Tallberg: Meillä on hyvä tarina menossa

Semifinaalisarja käynnistyy perjantaina 31.3. Stadissa.

HIFK kohtaa semifinaalisarjassa runkosarjan voittajan ja hallitsevan Euroopan mestarin Tapparan. Ottelusarja alkaa kahdella kotiottelulla, kun perjantaina ja lauantaina skulataan Stadissa.

Osta liput Nordikselle Ticketmasterista!

HIFK on kohdannut Tapparan Liigan pudotuspeleissä kuusi kertaa kahden viimeisen vuosikymmenen aikana. Tappara on ollut stadilaisille äärimmäisen hankala vastus ja HIFK on merkitty voittajaksi aikavälillä vain kertaalleen. HIFK voitti Tapparan pronssiottelussa kauden 2020-2021 päätteeksi Nordiksella lukemin 7–1.

 

Kausi Voittaja Otteluvoitot
2012-2013 Neljännesfinaalit Tappara 4-1
2014-2015 Neljännesfinaalit Tappara 4-2
2015-2016 Finaalit Tappara 4-2
2016-2017 Semifinaalit Tappara 4-1
2018-2019 Pronssiottelu Tappara 1-0
2020-2021 Pronssiottelu HIFK 1-0

 

Tänä keväänä kirjoitetaan uutta tarinaa. Ja nimenomaan keväällä.

HIFK:n syyskausi oli jopa historiallisen synkkä. Vuoden vaihtuessa joukkue oli sarjassa sijalla 13. Sitten tapahtui käänne.

– Päivä päivältä ja peli kerrallaan ollaan menty eteen päin. Paljon ollaan kauden aikana keskusteltu joukkueen kesken ja parannettu peliä, HIFK:n kapteeni Teemu Tallberg kertoo keskiviikkona joukkueen pukutiloista.

– Ollaan otettu pikkusteppejä koko ajan ja kehitetty peliä sekä arkea. Se on mielestäni toiminut meille. Meillä on hyvä tarina menossa.

Jokaiseen hyvään tarinaan kuuluu yllättäviä käänteitä, ylä- ja alamäkiä. Tämän kauden tarinan alusta lähtien sen päähenkilöt ovat tehneet töitä myös onnellisen lopun eteen.

– Jos miettii ihan alkukautta, niin ei moni tämän kopin ulkopuolella meihin uskonut. Meillä on kuitenkin ollut läpi kauden hyvä meininki ja tietynlainen rauha ja luottamus siihen, että kyllä se aurinko nousee huomennakin. Nyt meillä on oikea suunta. Ollaan neljän parhaan joukossa ja vastassa Euroopan mestari. Se on hieno haaste meille.

Hyökkääjä Julius Nättinen oli runkosarjassa Kristian Vesalaisen jälkeen joukkueensa toiseksi tehokkain pistekeskiarvolla mitattuna. 26-vuotias Nättinen allekirjoittaa Tallbergin puheet joukkueen sitkeydestä vaikeimmillakin hetkillä.

– Aina pitää unelmoida. Meillä oli vaikea alkukausi eikä moni meihin silloin varmasti uskonut. Itse kuitenkin tiedettiin, että ei oltu omalla tasollamme, paljon pystytään parantamaan ja ollaan huomattavasti parempi jengi kuin mitä pystyttiin silloin näyttämään.

– Hiljalleen peli alkoi löytymään ja runkosarjan loppuun iso taistelu kuuden parhaan joukkoon. Nyt saatiin iso päänahka Lukosta. Lukko lähti varmasti ennakkosuosikkina neljännesfinaalisarjaan. Iso voitto meille ja nyt lähdetään seuraavaa kohti.

Semifinaalisarjassa HIFK saa vastaansa kovimman mahdollisen mittarin.

– Tapparahan on ihan sieltä topista. Varmasti ei paljon kovempaa jengiä tällä hetkellä Euroopasta löydy. Siellä on paljon yksilötaitoa ja joukkue pelaa hienosti viisikkona. Meidän täytyy pystyä löytämään heikkoudet ja iskeä niihin. Täytyy myös vielä pystyä parantamaan omaa peliämme.

Siipiä ja puujalkoja

Kasper Kotkansalo ja Juha Jääskä nauttivat Texas Peten kastikkeista ja puujalkavitseistä.

Näytä kaikki uutiset