Vesalainen osui kahdesti – Ilves silti vahvempi Tampereella

Ilves-HIFK 3–2 (2-1, 1-1, 0-0)

HIFK aloitti kolmen ottelun viikkonsa keskiviikkona Tampereelta. Nokia Arena on ollut stadilaisille hankala paikka, eikä helpolla päästy tälläkään kertaa. Ilves oli tehokas maalipaikoissaan ja vaikka HIFK:n ylivoima toimi tänään, oli kotijoukkueen kolme maalia liikaa.

Ottelun ensimmäiset vaihdot olivat vierasjoukkueelta vahvoja, mutta sitten kutsuikin jäähyboksi. Ensin Sebastian Dykille vihellettiin kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä ajassa 1:51. Neljällä pelatessa Ilari Melartin purkukiekko karkasi katsomon puolelle ja vierailijat joutuivat pelaamaan kahden miehen alivoimalla ja se hoidettiinkin tyylikkäästi. Ilves kuitenkin osui heti viisikon täytyttyä. Ajassa 4:49 Matias Mäntykivi suti oman irtokiekkonsa pienestä kulmasta maaliin ja vei kotijoukkueen johtoon. HIFK tuli kuitenkin tasoihin ylivoimalla ajassa 14:41. Heti ensimmäisen aloitusvoiton päätteeksi Victor Berglundin upea valelaukaus ja syöttö Kristian Vesalaiselle, joka sivalsi suoraan syötöstä kiekon yläkulmaan.

Erän lopussa Ilves osui vielä kertaalleen. Ilari Melart joutui rikkomaan Ilves-hyökkääjää rangaistuslaukauksen arvoisesti ja Aku Räty lisäsi isäntien johdon 2-1:een.

Myös toinen erä alkoi mollivoittoisesti. Vain kahden minuutin pelin jälkeen Eetu Päkkilä ohjasi harmittoman näköisen laukauksen tyylikkäästi HIFK:n verkkoon. Vierasjoukkue ei kuitenkaan lamaantunut, vaan sai hyökkäyspään pyörityksellä hommattua Ilvekselle jäähyn ja ylivoimalla vielä toisenkin. Tommi Tikan istuessa rangaistusta Kristian Vesalainen osui jälleen. Kuvio oli täydellinen toisinto avauserän ylivoimaosumasta. Yläkulmaa myöden.

Vahva kamppailupeli jatkui läpi koko toisen erän ja pitkät hyökkäyspään pyöritykset jäivät uupumaan kummaltakin joukkueelta, eikä pitkää vaihtomatkaa päästy hyödyntämään.

Taistelu jatkui kolmannessa erässä. Kummallekaan joukkueelle ei merkattu ainuttakaan jäähyä ja tila kaukalossa oli lähellä. HIFK:n onnistui luoda muutama huippupaikka, mutta viimeistely ontui. Aikalisä käytettiin minuuttia ennen loppua ja Roope Taponen kutsuttiin maaliltaan pois. Mutta tasoitusosumaa ei kovasta yrityksestä huolimatta nähty. Näin kolme pistettä jäi Nokia Arenalle ja HIFK jatkaa kotimatkalle tyhjin käsin.

Ottelun tilastot, maalikooste ja lehdistötilaisuus löytyvät Liigan sivuiltaLiigan sivuilta.

HIFK pelaa seuraavan kotiottelunsa perjantaina, kun Nordiksella vierailee SaiPa.